Metode de succes in asistenta sociala

DSCF8659 copy

In perioada 12-14 iulie 2013, 7 lucratori si asistenti sociali din biroul Ialomita al World Vision Romania au participat la Conferinta Nationala de Asistenta Sociala – Editia a V-a, care a avut loc la Sibiu.

Colegii nostri au participat la o serie de workshop-uri printre care si coaching in asistenta sociala, metode care se bazeaza pe formularea si utilizarea intrebarii in practica asistentei sociale, metode, tehnici si abilitati in asistenta sociala, metoda biografica in asistenta sociala.

Ma intorc de la aceasta conferinta cu incredere in fortele proprii si cu multumirea ca am aflat lucruri noi si am cunoscut oameni valorosi. In practica noastra folosim aceste metode, fara a le denumi. Acum ma bucur ca pot sa si numesc metodele pe care le utilizez zi de zi.”, ne-a povestit colega noastra Mihaela Stan.

La numai o saptamana dupa aceasta conferinta, Dana, lucratorul social de la Maia (jud. Ialomita), a avut initiativa de a aplica impreuna cu copiii una din metodele invatate:

Acum la Clubul Copiilor am inceput sa aplic din metodele invatate in cadrul conferintei. Prima pe care am experimentat-o impreuna cu copiii a fostRoata vietii si simtul echilibrului”, care este o metoda de lucru in care vezi echilibrul emotional al celui care il aplica. Eu am dorit sa evaluez dezechilibrele din viata copiilor. Acesta roata se refera la ariile vietii: familie, sanatate, recreere sau distractie, educatie sau dezvoltare personala, prieteni sau relatii. Fiecare copil a desenat propriul cerc si fiecare a marcat cu o linie semicirculara o nota pentru fiecare arie din viata lor. Copiii au fost uimiti de rezultat: au aflat unde au sa isi puna intrebarea de ce si cum se pot schimba sa ii faca pe cei din jur mai atenti cu cei dragi…

Conferinta este organizata in fiecare an de CFCECAS (Centrul de Formare Continua si Evaluare a Competentelor in aAistenta sSciala) in parteneriat cu IFSW (Federatia Internationala a Asistentilor Sociali –www.ifsw.org) si anul acesta tema discutiilor a fost “Metode de succes in asistenta sociala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.