Expozitie de fotoreportaje sociale realizate de copii

poze nevoi Ialomita

DSC_1772

20 de copii din 5 comunitati ialomitene aflate in proiectele World Vision Romania, au devenit o voce pentru comunitatile lor expunand, pe 5 noiembrie, in cadrul unei expozitii de fotografie povesti si aspecte ingrijoratoare din comunitatile lor. Cu ocazia acestui eveniment,  desfasurat in Urziceni, a avut loc si premierea grupului de copii care a avut cea mai buna ilustrare a nevoii din comunitatea lor.

Fotografiile au fost realizate de grupuri de copii din 5 comunitati din judetul Ialomita – Dridu, Cosereni, Maia, Fierbinti si Rosiori – sub genericul “Nevoia din comunitatea mea”. Copiii au participat la traininguri de foto reportaj unde au deprins abilitati pentru a realiza fotografii pe o anumita tema. De asemenea ei au identificat „probleme” ale comunitatii in care traiesc si au ales dintre acestea subiectele pentru fotografiile lor. Pentru fiecare nevoie identificata si fotografiata, au scris un scurt eseu care explică mesajul transmis de ei.

Tematicile fotografiilor au fost:
    – Mediu rural “bolnav” datorita poluarii – in Cosereni;
    – Cantina sociala in comunitatea mea – in Maia; 
    – Parcul gradinitei – in Rosiori;
    – Grup sanitar pentru clasele primare – in Dridu; 
    – Strada nu e loc de joaca! – in Fierbinti.
 
Proiectul a constituit un exercitiu al exprimarii publice, care le-a oferit copiilor posibilitatea de a expune prin fotografie si propriile cuvinte nevoile cu care ei se confrunta, precum si posibilele rezolvari la problemele identificate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.