Povesti de viata in scaun cu rotile

DSC_0674Saptamana aceasta ne-am intalnit cu niste sportivi exemplari, utilizatori de scaune rulante, care au jucat baschet in sala Polivalenta din Craiova si ne-au aratat astfel ca, prin lupta, speranta si ambitie, poti sa-ti dezvolti abilitati si sa duci o viata normala si implinita in ciuda unei dizabilitati.

Acest eveniment inedit a avut loc in cadrul proiectului ACCESS – Accelerarea Competentelor de Baza pentru Servicii Eficiente si Sprijin pentru Utilizatorii de Scaun Rulant, desfasurat de Fundatia Motivation Romania in parteneriat cu World Vision.

,,Dorim prin actiunile noastre sa ii determinam pe tineri sa constientizeze ca in viata trebuie sa lupti, ca oricand poti primi o lovitura care sa iti schimbe destinul, dar ca trebuie sa inveti sa lupti sa mergi mai departe. Povestea mea sper sa ii impulsioneze, sa vada in mine povestea unui tanar perfect sanatos pana la 21 de ani, care a practicat sport si care a avut un regim de viata echilibrat si care s-a trezit intr-o zi cu dureri insuportabile de spate, iar dupa numai cateva luni s-a vazut prizoniera intr-un scaun cu rotile… Aceste demonstratii au ca obiectiv, pana la urma, sa le aratam tuturor abilitatile persoanelor din scaunele cu rotile, si nu dizabilitatile. Vrem sa fim membri activi ai societatii, si nu spectatori, vrem ca spatiul public sa nu mai fie inaccesibil persoanelor cu dizabilitati, pentru ca asta ii condamna pe multi dintre concitadinii nostri la saracie si izolare. Persoanele cu dizabilitati nu pot sa participe pe deplin la viața sociala, nu pot merge la scoala, la serviciu, la teatru, nici la vot fara a depasi obstacole uriase. Orasele noastre pot deveni mai prietenoase cu oamenii“, a spus Erika Garnier, specialist comunicare Fundatia Motivation Romania.

 

DSC_0633

Alaturi de noi au fost aproximativ 180 de copii, tineri si parteneri din mai multe comunitati partenere World Vision in judetul Dolj: Cotofenii din dos, Predesti, Argetoaia, Breasta, Bucovat, Varvorul de Jos, precum si copii insotiti de parinti de la doua asociatii din Craiova: Agentia Nationala a copiilor si adultilor cu autism, Asociatia pentru copii cu cerinte educationale speciale.

Aflati mai multe despre activitatea noastra aici – http://www.worldvision.ro/ce-facem.

***Evenimentul a fost sustinut prin proiectul Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare de 5 ani finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala – USAID.