„Alaturi de Mos Nicolae” sarbatorile sunt si mai frumoase!

In anul 2014, voluntarii din cadrul Biroului Zonal Valcea au strans, pentru a treia iarna consecutiv, fonduri pentru copiii de la Gradinita Dezrobiti, din judetul Valcea. Campania „Fii alaturi de Mos Nicolae” a reusit sa aduca zambetul pe chipurile a 33 de copii, iar ziua a fost una speciala atat pentru cei care au daruit, cat si pentru cei care au primit fericire impachetata cu grija de echipa World Vision.

Cristina Samson, coordonatorul voluntarilor de la Biroul Zonal Valcea, a declarat despre acest proiect: „Ne-am alaturat si noi lui Mos Nicolae si ne-am propus ca, prin aceasta activitate, sa aducem bucurie si caldura in sufletele celor  33 de copii de la gradinta Dezrobiti. Voluntarii au oferit, pe langa dulciuri si lucruri de folos pentru frigul de afara, multa energie, zambete, clipe de neuitat petrecute in compania celor mici. Sunt mandra ca acesti tineri cu suflet generos sunt voluntarii nostri, sunt voluntarii World Vision”.

Campania a fost sustinuta de doua firme din Valcea care au oferit rechizite, dulciuri si jucarii, iar ca parteneri s-au alaturat Colegiul National Matei Basarb si Gradinita Nord 2. Voluntarii au colectat suma de 1000 de RON timp de doua saptamani, bani folositi pentru a cumpara prichindeilor fulare, caciuli si carti de colorat.

„Ne-am bucurat foarte mult ca voluntarii World Vision Romania au ales gradinita noastra. Pentru copii este o mare bucurie ca au primit cadouri. Majoritatea provin din familii foarte sarace, care nu isi permit sa le cumpere cadouri de Craciun. Am copii care nu au mancat niciodata o ciocolata sau bomboane. Unii chiar nu au cu ce se imbraca, iar cartile primite sunt binevenite pentru ca nu avem bani sa cumparam materiale didactice”, a declarant Tatiana, educatoarea Gradinitei Dezrobiti.

Prichindeii, bucurosi de oaspeti, au pregatit colinde si poezii de Craciun pentru a-i intampina pe voluntari. Le-au daruit o atmosfera primitoare, zambete si bucuria lor sincera, iar toate acestea au fost rasplata cea mai frumoasa pe care o puteau primi.

In cadrul Biroului Zonal Valcea sunt activi peste 50 de voluntari, care participa la toate activitatile desfasurate de World Vision Romania.