Firma de exercitiu “Creative Handmade” promovata la Targul de la Zalau

Reprezentantii firmei de exercitiu “Creative Handmade”, infiintata de elevii liceului Tehnologic din Vitomiresti, in cadrul proiectului Elevul EDI, au participat in perioada  02-03 aprilie 2015, la a treia editie a Targului Regional al Firmelor de Exercitiu, Zalau.

Activitatea a avut ca scop promovarea firmei si a produselor create in cadrul atelierelor de lucru din scoala prin participarea echipei proiectului la mai multe sectiuni ale concursului, dar si schimbul de experienta cu ceilalti elevi de la liceele din tara.

Prezenta elevilor la eveniment a fost benefica pentru dezvoltarea spiritului lor antreprenorial doarece le-a permis contactul direct cu mediul de afaceri, dezvoltandu-le astfel abilitatile de comunicare si competitivitate economica.

Firma de exercitiu “Creative Handmade” 1

Firma de exercitiu “Creative Handmade” 2

“Este prima participare la un targ de firme de exercitiu pentru noi, fiind un bun prilej sa interactionam cu alte firme de exercitiu din tara si sa invatam de la colegii nostri cu mai multa experienta” a declarat Vladut, beneficiar proiect.

In prima zi a evenimentului, elevii au preluat si amenajat spatiul expozitional, iar competitia efectiva a avut loc in cea de-a doua zi a targului. Sectiunile la care s-a inscris firma de exercitiu din cadrul proiectului  Elevul EDI au fost: Cel mai bun stand expozitional, Cel mai bun catalog, Cele mai bune materiale promotionale, Cea mai buna prezentare a firmei (PPT), Cel mai bun spot publicitar, Cel mai bun manager.

Acestia au legat prietenii, au schimbat carti de vizita, au exersat uzantele comerciale, tehnicile de negociere si limbajul de afaceri. Elevii de la Liceul Tehnologic Vitomiresti au infiintat, in cadrul proiectului,  un numar de trei firme de exercitiu, care functioneaza la casele XII A, XII B si XI A.

Proiectul “Elevul EDI” este cofinantat din fonduri europene structurale, prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane si se desfasoara in cadrul Fundatiei World Vision Romania,  in perioada mai 2014 – noiembrie 2015, alaturi de trei parteneri: Liceul Tehnologic Vitomiresti, Liceul Dimitrie Filisanu Filiasi si Colegiul National Matei Basarab.

Acest proiect are ca scop dezvoltarea competentelor si abilitatilor profesionale si sociale ale elevilor pentru a ii ajuta sa se integreze social si profesional. Grupul tinta al proiectului este alcatuit din 800 de elevi, care beneficiaza de consiliere, suport si orientare profesionala.