Marturia unei absolvente a programului „Vreau in clasa a noua”

„Ma numesc Lidia Gavrila, sunt studenta a Facultatii de Litere, anul al II-lea la Master si fac parte din prima generatie de bursieri ai proiectului „Vreau in clasa a noua”.

Pentru mine, sansa de a fi parte din acest proiect s-a transformat intr-un real ajutor, atat financiar, cat si moral. In familia mea, doar tatal a lucrat, insa incepand cu liceul nevoile au devenit mai mari, iar resursele financiare insuficente. Din bursa imi procuram alimente, rechizite si uneori haine. Totodata, alaturi de World Vision am avut parte de multe experiente frumoase, precum taberele in care am mers alaturi de colegii din proiect. A fost pentru prima data cand am plecat intr-o vacanta unde am avut ocazia sa invat lucruri noi, sa-mi fac prieteni si sa cunosc oameni care m-au ajutat sa ma dezvolt si mi-au devenit a doua familie, familia World Vision.

Dupa terminarea liceului, am continuat povestea alaturi de World Vision si am facut parte dintr-un alt proiect, Centru Multifunctional,  care mi-a deschis noi orizonturi si m-a facut sa realizez ca binele trebuie intors, gandindu-ma la fericirea pe care am trait-o eu primind ajutor de la altii. Din dorinta de a aduce zambete copiilor in nevoie, asa cum eram si eu odata,  am devenit voluntar World Vision si am ajutat asa cum am putut la indeplinirea acestui tel.

Pentru mine, fundatia World Vision Romania, nu reprezinta doar cea de-a doua familie, ci detine de rolul de prim angajator. Am devenit angajat al fundatiei in anul trei de facultate si m-am bucurat mult ca cineva are incredere in mine si imi ofera sansa de a invata, de a ma dezvolta si de a colabora cu oameni minunati care muncesc pentru binele copiilor si al comunitatile in care traiesc.

Prin intermediul fundatiei World Vision am cunoscut fundatia SVASTA din Bucuresti, care mi-a oferit o bursa de studiu in ultimul an de facultate. In prezent, sunt angajata a acestei fundatii si, simt, o data in plus sa multumesc oamenilor din World Vision care m-au ajutat si indrumat in toate alegerile pe care le-am facut. Fara sprijinul constant si increderea lor, poate azi nu mai eram aici sa va povestesc cum un simplu copil cu multe visuri a ajuns sa si le implineasca, devenind licean, student, absolvent al unei facultati si angajat!”

DSC_0488