Bursierii „Vreau în clasa a noua” schimbă aspectul comunităților din care provin

Unul dintre obiectivele fundației World Vision România este ca tinerii din mediul rural să devină actori ai schimbării sociale în comunitățile lor. Programul de burse „Vreau în clasa a noua” lucrează la modelarea caracterelor și dezvoltarea capacității tinerilor pentru ca acest lucru să se întâmple, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Cu sprijinul partenerilor de la Steelcase, bursierii „Vreau în clasa a noua” din județul Cluj au participat la o tabără de formare în cadrul căreia au învățat de la angajații companiei Steelcase ce înseamnă managementul de proiect și care sunt pașii pe care trebuie să îi facă pentru a redacta și implementa un proiect de success.

WVR_Marisel (20)

Toate noțiunile teoretice și-au găsit apoi aplicabilitate într-o serie de proiecte creionate sub numele de „Giving back to community”. Tinerii s-au împărțit în cinci grupuri, reprezentând cinci comunități clujene, iar sub îndrumarea coordonatorilor din Steelcase au scris proiecte prin care să îmbunătățească viețile tinerilor din comunităților din care provin.

WVR_Marisel (72)

După ședințele de lucru s-au desprins planuri concrete, cu termene de livrare și bugete, cu sarcini clar trasate și, cel mai frumos aspect, cu finanțare pentru implementarea lor asigurată dintr-un fond special pus la dispoziție de către compania Steelcase. Printre ideile care urmează să fie puse în practică se numără: amplasarea coșurilor de gunoi stradale, renovarea și reamenajarea unui parc de joacă, împădurirea unei zone dintr-o comunitate și dezvoltarea unui grup care să ducă mai departe tradiția realizării mărgelelor specifice comunității maghiare din zonă.

Toate aceste proiecte vor fi finalizate în următoarele trei luni.