Perioada colicilor …

Micuta Daria a crescut. A facut vaccinul BCG si acum se pregateste pentru cel de doua luni. Este perioada colicilor, a regurgitarii, a programarilor la diferiti medici pentru eventuale controale …

Gabi si Daria in sfarsit acasa

Eu sunt Daria si am 19 zile

Comunicam prin atingere

Imi place sa ganguresc

Imi place sa dorm si sa o simt pe mama langa mine

Nu stiu exact cand au trecut ultimele saptamani…Am pierdut notiunea timpului si singurul lucru care ma mai aduce cu ochii pe ceas sau pe calendar sunt orele Dariei de masa si programarile la diferiti doctori pentru eventuale controale. Nu ma intelegeti gresit, nu ma plang. Desi ultimele experiente de mamica au fost extenuante, un singur zambet sau un simplu gangurit te fac sa uiti si noptile cele mai crunte cu colici.

A fost o vreme cand credeam ca sa nasti e greu, ei bine am si uitat aproape cand am spus asta. Greul vine abia dupa si sufletul ti se batatoreste cu fiecare lacrima a micutului tau. Daria e un copil minunat care insa sufera ca majoritatea copiilor de varsta ei de minunatii colici. Nedescoperita inca aceasta cauza, ne luptam cu nenumarate tratamente experimentale sau vechi de cand lumea pentru a ameliora sau macar a scurta orele de plans. Asa ca dragele mele mamici, e un mit ca micutii fac colici doar de la laptele de mama…Daria mananca mixt, de cand s-a nascut si chiar si in zilele in care predomina formula, nu se intrevad ameliorari ale colicilor mai mult decat atunci cand mananca doar de la mine.

Am obosit sa daram mituri, sa ascult zeci de pareri ale medicilor, care parca nu au facut aceeasi scoala si am invatat ca de multe ori instinctul meu a fost mai potrivit. Incerc sa nu aplic niciodata tratamente invazive Dariei chiar daca medicii poate le recomanda. Citesc mult si pun o multime de intrebari inainte de a folosi o crema sau vreun tratament.

Daria sufera de un reflux fin, care la inceput ne-a incetinit putin curba de greutate, asa ca am ales o formula de lapte antireflux cu care deocamdata ne intelegem bine. Am crescut mari si exceptand problema colicilor avem un copil linistit si zambaret. Am facut si prima plimbare la munte … ne-a placut tare mult. Eu am reusit sa dorm primele trei ore de cand am nascut. De cand am revenit acasa insa, ne trezim din nou la 2-3 ore si mancam cca 40-50 de min un biberon de 120 ml de formula. Am uitat sa mentionez ca inainte de formula luam un aperitiv bine meritat de lapte de la mami cca 10 min. Cu putin noroc, imediat dupa asta regurgitam in cca 5 min si adormim. Daca insa colicii apar, ne poate prinde si urmatoarea masa treji si suparati.

Am reusit sa facem si vaccinul BCG. Am sperat ca asta ne va da mai mult mobilitate si ca de-acum o sa putem sa vizitam marile magazine impreuna, dar medicii ne-au interzis sa intram in locatii cu aer recirculat pana la varsta de 6 luni. Desi imi blocheaza de multe ori activitatea si depindem mult de cineva pentru a ne face aprovizionarea cred ca prefer asa, decat ea sa se imbogateasca cu vreo viroza. Urmatoarele vaccinuri le vom face la doua luni. Saptamana viitoare facem si o ecografie de sold care sa ne spuna, daca am fost afectati de urata boala numita displazie de sold. E drept insa ca pana acum singurul factor favorizant din cele probabile, la care se incadreaza Daria e faptul ca e fetita. Medicul ne-a recomandat insa, sa facem acest control pana la varsta de doua luni, ca sa poata fi depistat la ecografic si nu radiologic mai tarziu.

Ar mai fi multe de povestit, abia acum incep sa le inteleg pe mamicile care atunci cand se intalneau vorbeau cu orele de creme, scutece, lapte si ore de masa fara sa se plictiseasca sau sa oboseasca. E o perioada in care ai nevoie sa vorbesti, sa fi inteles si sa ti se raspunda la intrebari. Ma intorc la cel mai frumos copil din lume … Daria mea.

Va pupam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.