10 luni…..

Mihaita are deja 10 luni. Imi dau seama cu fiecare zi care trece ca nu mai e un bebelus si totusi este….micut. Seamana cu un vartej de activitati si are o curiozitate extraordinara, ii lipseste simtul pericolului si nu se teme de nimic. Mai ales cand se urca pe mobila sau incearca sa bage degetele in priza, sparge bibelouri, care pentru noi sunt pretioase. Dar acesta e frumusetea copilarie, sa faci mici prostioare.

Mihaita are deja 10 luni. Imi dau seama  cu fiecare zi care trece ca nu mai e un bebelus si totusi este….micut. Seamana cu un vartej de activitati si are o curiozitate extraordinara, ii lipseste simtul pericolului si nu se teme de nimic. Mai ales cand se urca pe mobila sau incearca sa bage degetele in priza, sparge bibelouri, care pentru noi sunt pretioase. Dar acesta e frumusetea copilarie, sa faci mici prostioare.

 De o saptamana a inceput sa mearga singur, trage tot ce  intalneste in calea lui, urca si coboara scarile. Ii place foarte mult sa stea in curte, sa se joace cu fratele lui. Se inteleg foarte bine si isi petrec mai tot timpul impreuna. Sunt amandoi niste mici exploratori care cerceteaza tot ce le iese in cale. Vorbim cat este ziua de lunga diferite cuvinte pe care nu prea le intelegem, dar zicem corect cateva; mama, papa, da-mi, vreau. Insa nu am zis niciodata tata, dar avem timp sa ne dezvoltam vocabularul.

 In ceea ce priveste sanatatea  nu avem probleme. Inca nu stim cate kilograme avem pentru ca am fost la medicul de familie dar nu avea cantar. O sa mai mergem cand implinim un an pentru vaccin si speram sa ne cantarim atunci.

A fost si putin racit, dar nu i-am dat antibiotic, ci l-am tratat cu ceaiuri si nurofen. Avem deja noua dintisori! Cinci sus si patru jos.. Oricum mancam foarte bine. Acum nu ii mai gatesc separat(mancam impreuna la masa). Este foarte pofticios. I-am adaugat in meniu carnea de porc, varza, urzici, pateuri, mamaliga etc.

Cea mai mare problema a nostra este ora somnului. Nu doarme ziua decat 20 de minute, iar noaptea nu se trezeste decat o data pentru a-si manca portia de lapte. Inca nu am renuntat la biberonul cu lapte. Bea in jur de patru mese de lapte pe zi, dar tot lapte praf. Am incercat sa ii introduc lapte de vaca, dar am avut probleme cu burtica si am renuntat la el. Am inceput sa bem apa si suc din cana si suntem foarte incantati. Speram ca in curand sa scapam de biberon. Mai avem insa si o ultima problema, aceea de a renunta la pampers. Sunt si aici in faza de inceput, dar cred ca in cateva luni o sa prindem drag de olita.

Pana atunci asteptam cu multa bucurie prima sarbatoare pascala a lui Mihaita!

Paste Fericit tuturor!

Distrugem flori

 

Ne plac pufuletii
Imi spal dintisorii

 

Mihaita impreuna cu fratele
Radem si ne amuzam
Ne placem sa alergam prin casa
Incantat de periuta de dinti
Incantat de periuta de dinti

Autor: Delia

Asistent Relatii Publice si Comunicare World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.