Activităţi remediale pentru copiii din Proiectul ,,Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!” din judetul Vâlcea

Săptămânal , în cadrul proiectului Alege  Şcoala- o şansă pentru viitor! din jud. Vâlcea  se desfăşoară  activităţi remediale pentru copiii de ciclul primar şi gimnaziu. Săptămână  trecută,  pentru 50 de copii de ciclul primar  din Lăunele de Jos şi  Udreşti, comuna Dănicei, activităţile remediale s-au desfăşurat sub forma de joc şi concursuri  tematice .

“La vânătoare de cifre!”, Cifrele ne povestesc…”, Matematica , prietena mea, Cufărul de poveşti, “Povestea Literelor” etc. sunt doar câteva teme din multitudinea de activităţi la care participă cu entuziasm copiii din proiectul ,,Alege Şcoala -o şansă pentru viitor!”

,,Elevii au nevoie de activităţi remediale datorită nivelului socio-economic scăzut, accesului redus la surse de informare, lipsei de educaţie a părinţilor care nu sunt în măsura să-i ajute,  lipsei părinţilor plecaţi în alte ţări, copiii fiind lăsaţi în grija unor bunici, mătuşi, rudelor, care manifestă  dezinteres pentru rezultate şi  performanţe şcolare,  riscului mare de eşec  şcolar şi nu numai. În aceste ore, elevii  sunt sprijiniţi în efectuarea asistată a temelor, în activităţi de recuperare şcolară şi ameliorare a dificultăţilor în învăţare, precum şi în activităţi de educaţie  plastică sau jocuri distractive, cu scop educativ indirect,” a declarat Elena Neagoe, Expert  educaţie  remedială,  proiect  Alege Şcoala – o şansă pentru viitor! jud. Vâlcea.

Proiectul Alege Şcoala – o şansă pentru viitor! este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Componentă 1- Apel : POCU/74/6/18/18/Operaţiune compozită OS. 6.2, 6.3, 6.4, 6.6

Beneficiar: FUNDAŢIA WORLD VISION ROMÂNIA

Numărul de identificare al contractului: POCU/74/6/18/106002

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.