Bucurie pentru 275 de copii de la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu”, Craiova, şcoală parteneră în cadrul proiectului Prof21

La sfârşitul săptămânii trecute, 275 de copii de la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu”, Craiova, şcoală parteneră în cadrul proiectului Prof21, au avut prilejul de a se informa cu privire la semnificația zilei de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, la drepturile și îndatoririle ce le revin, dar și ocazia de a-și etala înclinațiile artistice în cadrul unei expoziții de lucrări plastice, având ca temă copilăria. La final, copiii au fost răsplătiți cu cadouri (rechizite și dulciuri) din partea Procter & Gamble.

Un invitat surpriză, primit cu explozie de bucurie, a fost cățelul Oscar, din cadrul proiectului „Câini speciali pentru copii speciali”, care i-a antrenat în activități și pe copiii cu tulburări din spectrul autist.

,,A fost ziua noastră, am fost răsplătiți cu cadouri și înconjurați de oameni sinceri și afectuoși. Oscar ne-a dat un bun exemplu de veselie, cumințenie și toleranță, căci pentru el toți am fost egali, așa cum fiecare dintre noi ar trebui să-i privească pe ceilalți,” a spus Carolina S., clasa a VII-a campioană națională la Wu-Shu.

,,Implicându-ne în activități alături de colegii noștri mai mici, ne-am simțit cu adevărat importanți și am descoperit că împreună suntem mai puternici, mai aproape de ceea ce înseamnă prietenie, înțelegere, colaborare,” a spus Maria B., clasa VI-a.

,,Îndelunga colaborare cu Fundația World Vision România mă determină să privesc această activitate ca pe o continuare firească a eforturilor comune susținute în cadrul diferitelor proiecte, în care șansa la educație și dreptul la creștere și dezvoltare fizică normală au fost prioritare,” a spus profesor Pascu Eugenia, Director Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu”, Craiova.

Mai multe detalii despre proiectul Prof21 aici: http://s9.ro/fvn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.