Campania Child Health Now

Child Health Now este prima campanie globala de mare amploare sustinuta de World Vision pentru imbunatatirea sanatatii mamelor si copiilor. Este o campanie demarata in noiembrie 2009 care se va derula pe parcursul a cinci ani vizand constientizarea guvernelor cu privire la respectarea angajamentelor luate în vederea atingerii obiectivelor Natiunilor Unite de dezvoltare a mileniului: reducerea mortalitatii copilului (MDG 4), imbunatatirea sanatatii materne (MDG 5) si combaterea HIV/AIDS (MDG 6).

Campania urmareste sa scada cu doua treimi mortalitatea copiilor pana in 2015 la nivel mondial(mai ales in zonele cele mai sarace si marginalizate ale lumi). Cum sanatatea copilului incepe cu o buna ingrijire prenatala si cu servicii de asistare a nasterii de calitate, ne-am dorit să aducem in prim plan realitatile Romaniei in acest domeniu, asa cum sunt ele traite de beneficiarii directi. Recunoastem ca Romania dispune de mult mai multe resurse si de servicii net superioare  celor existente in multe alte tari ale lumi care sunt intr-o situatie disperata si au mare nevoie de programe care sa contribuie la imbunatatire sanatatii mamei si copilului. Dar credem ca exista si in Romania multe aspecte asupra carora trebuie sa reflectam.

Ideea acestui blog este de a aduce în fata dumneavoastra vocea a doua gravide din Romania care sa povesteasca despre experientele bune sau rele pe care le-au trait în diferite momente cand au accesat serviciile de sanatate. Daca sunt diferente intre mediile urban si rural in ceea ce priveste accesul la serviciile de sanatate din Romania, vrem sa le scoatem la iveala.  Daca gravidele din mediul rural intampina dificultati vrem sa vorbim despre ele. Daca se intampla lucruri laudabile despre care nu s-a vorbit pana acum vrem sa le impartasim si altora.

Autor: Delia

Asistent Relatii Publice si Comunicare World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.