Cum a venit pe lume ingerasul meu …

Unul dintre cele mai emotionante momente din viata este acela cand, dupa noua luni de asteptare, iti poti tine in brate copilul nou-nascut. Acest moment pentru mine a venit pe nepregatite …

Sambata trecuta, am fost la nunta fratelui meu si dupa eveniment am ajuns la spital  deoarece mi s-a spart apa. Da, micutul se pregatea sa vina pe lume …

Contractiile au inceput foarte repede, m-am chinuit cam toata noaptea, iar dimineata doctorul de garda a spus ca o sa imi faca cezariana pentru ca sunt ceva probleme cu copilul. Nu mi-a dat prea multe explicatii, doar a rugat o asistenta sa se ocupe de mine. Bineinteles ca m-am speriat cumplit, dar mi-am facut curaj pentru copil. Mi-am dat seama ca poate sa pateasca ceva stand prea mult fara lichid. Ajung in sala de pregatire: curatire, clisma (pentru a doua oara), halat nou. Iar sunt intrebata ce am, nu am stiut ce sa raspund: “Fetita, dar nu conteaza culoarea halatului”. Mi s-a dat unul roz. Am fost dusa in sala de pretravaliu. In jur de ora 8 a venit doctorul si doar m-a consultat. Pe coridor ma intreaba: “Cum am zis ca nastem?”. Ma apuca emotiile, zic: “ Daca nu e nici o problema, as prefera natural!”. Zice: “Bine”, si ii spune asistentei sa ma urce pe masa. Dupa consultatie m-a trimis in salon.
La putin timp au inceput contractiile. Mi-am dat sema ca trebuie sa le monitorizez. Erau neregulate … ba la 10 min, ba la 5 min, ba la 3min.I-am spus moasei care nu m-a bagat in seama.
Orele trec, asistentele trec cam la 30 de min sa verifice bataile inimii la bebelusi. Peste 3 ore vine iar d-na doctor, ma consulta din nou si spune ca e bine si ca sigur nu scap de cezariana. Pleaca, raman in salonul de pretravaliu, contractiile urmeaza una dupa alta, emotiile sunt, dar nu asa de mari. Am trimis pe cineva sa cheme asistenta pentru ca simteam ca vine bebele si a aparut si doamna doctor. Dupa cateva minute de chin pe masa a venit pe lume Mihai Constantin, un baietel bucalat, de 4 kg si 50 de grame, APGAR 10. Dupa cum v-ati dat seama nu am nascut la termen, ci mai devreme. De data aceasta, nasterea fost o experienta destul de dura fata de prima. Am pierdut apa seara si am nascut a doua zi. Durerile au fost destul de puternice, iar copilul a avut ceva probleme, pentru ca a stat destul de mult fara lichid. Medicul mi-a spus ca sunt o norocoasa ca am nascut natural, pentru ca pregatise sala pentru operatii. Eram fericita ca baietelul era sanatos, desi eu am crezut toata sarcina ca o sa am fetita. Acum sunt foarte fericita ca sunt mama a doi baieti si sper ca al treilea copil sa fie fetita.

Mai aveam un hop de trecut, parerea medicului neonatolog in legatura cu sanatatea baietelului. Nu a durat mult si  acesta a aparut, in salonul in care am fost mutati. Mi-a spus ca nu trebuie sa ma sperii ca are pielea mai vanata si bubite. Mi-a explicat ca este normal la unii copii care stau mai mult in burtica, fara lichid. Mi-a recomandat sa ii cumpar cateva crème si copilul o sa fie bine. Nu-mi vine sa cred ca acum il tin in brate pe micutul meu.

 

Acum va las, trebuie sa ma intorc la minunea care mi-a schimbat viata …

Marcela inainte cu o saptamana inainte de a naste
 

Bucuria primei intalnirii
 

Marcela si Mihai in prima zi de viata a micutului
 

Micutul Mihai in patutul din spital in prima zi de nastere
 

Marcela si Mihai a doua zi in spital
 

Marcela si Mihai a trei zi in spital
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.