Discriminarea raneste intotdeauna!

Importanta respectarii drepturilor omului, in special pentru persoanele cu HIV sau vulnerabile fata de infectia cu HIV, este stipulata in legi si a fost demonstrata de numeroase studii internationale. Cu toate acestea, principalele probleme cu care se confrunta persoanele seropozitive in Romania, sunt stigmatizara si discriminarea, inclusiv la locul de munca.

Conform cercetarii efectuate de Consiliul National pentru Combaterea discriminarii in perioada 27 decembrie 2011 -11 ianuarie 2012, 51% dintre cetatenii romani considera fenomenul de discriminare ca fiind una dintre problemele actuale ale Romaniei.

Cele mai discriminate categorii sociale sunt reprezentate de: persoanele de etnie rroma, cu dizabilitati fizice sau psihice, infectate cu HIV\SIDA, cele fara adapost, orfanii si persoanele dependente de droguri.

Vineri, 18 mai, incepind cu ora 18:00, va invitam in ceainaria Librariei Carturesti Constanta sa aflam mai multe despre discriminare.

Scopul dezbaterii este de a face cunoscute in cadrul comunitatii problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabiliati din Judetul Constanta si de a eficientiza eforturile privind integrarea persoanelor cu dizabilitati.

Dezbaterea a fost initiata in cadrul Proiectului „Impreuna pentru Viitor”, ai carui beneficiari sunt 93 de tineri seropozitivi din judetul Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.