Educație parentală pentru 558 de părinți din județul Vaslui

Marți, 19 iunie 2018, World Vision România a organizat întâlnirea de bilanț cu cadrele didactice din comunitățile rurale partenere Fundației, care au organizat sesiuni de educație parentală, pe parcursul anului școlar 2017 – 2018, în 19 sate din 8 comune și Orașul Negrești din județul Vaslui.

În anul școlar 2017 – 2018, 558 de părinți din 19 comunități rurale, din județul Vaslui, acolo unde Fundația World Vision România desfășoară programe de dezvoltare comunitară, au participat la sesiuni de educație parentală. Activitățile au fost organizate de specialiștii World Vision România în parteneriat cu 45 de formatori – educatori, învățători, profesori din cadrul unităților de învățământ din Orașul Negrești și comunele Laza, Todirești, Rebricea, Oșești, Dumești, Rafaila, Poienești și Vulturești.

,,Ceea ce ne dorim noi este să creem la nivelul comunităților un mecanism de prevenire a abandonului școlar. Încercăm să lucrăm într-o manieră intergrată, astfel încât să aducem <educație pentru părinți și protecție pentru copil >. Una dintre modalitățile prin care putem realiza acest lucru este tocmai acest concept de Școală parentală prin care informația să ajungă la cât mai mulți părinți. Ceea ce s-a realizat în acest an nu ar fi fost posibil fără cadrele didactice care s-au implicat în organizarea sesiunilor de educație parentală ca voluntari”, – Magdalena Cămănaru, manager Fundația World Vision România.

„Părinții au fost dinamici, au răspuns cerințelor, au pus întrebări, s-au generat discuții, s-au dezbătut teme, au împărtășit experiențe din viața de zi cu zi, au lucrat în echipe, au răspuns cu entuziasm.” – cadru didactic formator, Orașul Negrești.

„Se observă schimbări în viața participanților de la o activitate la alta, în primul rând au devenit mai punctuali și mai responsabili.” – cadru didactic formator, comuna Osești.

La finalul fiecărei activități, părinții au primit pachete cu rechizite, produse alimentare sau produse de igienă.

“La aceste cursuri am învățat să ne descoperim pe noi, să ne simțim din nou copii. Meseria de părinte este foarte grea, dar frumoasă, iar copilul este oglinda părintelui. Aș dori să mai particip la un astfel de curs pentru că mai am multe de învățat.” – părinte, sat Rateșu Cuzei, comuna Rebricea.

„Sunt foarte bucuroasă că încă mai există cineva care să ne ajute și să ne susțină în favoarea copiilor noștri, să-I cunoaștem mai bine și să învățăm cum să-I ajutăm astfel încât să aibă un viitor frumos” – părinte, sat Crăciunești, comuna Rebricea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.