Eveniment din proiectul „Protectia si Participarea Copilului” – Urziceni

Copiii din Consiliul Copiilor din Urziceni au venit cu ideea de a face un proiect pe tema ecologiei si a combaterii poluarii, care sa fie bazat pe participarea si implicarea activa colegilor lor. Ei au organizat acest eveniment in saptamana „Scoala Altfel” la Colegiul National Grigore Moisil din Urziceni.

IMG_9850

Elevii s-au impartit in 5 echipe si au dezbatut cauzele poluarii, metodele de combatere ale acesteia, rolul pe care il are ecologia in viata lor, precum si factorii care au determinat incalzirea globala.

IMG_9845

„A fost o activitate tare placuta, in urma careia am invatat lucruri noi si am capatat experienta. Avem responsabilitatea de a avea grija fata de natura si sa imbunatatim situatia mediului inconjurator.”, a spus o eleva de clasa a 9-a din Consiliul Copiilor.

IMG_9840

In urma discutiilor si a prezentarilor copiii, au tras urmatoarea concluzie: „ Schimbarea incepe de la noi si ar trebui sa incercam sa nu mai poluam si sa ne gandim ca fiecare coltisor in care aruncam deseuri este afectat de ceea ce facem. Asa cum noi, oamenii, suferim si plangem cand patim ceva, asa face si natura in felul ei.”