„Idei antreprenoriale in competitie” – Elevul EDI, Cernadia 2015

30 de elevi, beneficiari ai proiectului „Elevul EDI”, au participat la un eveniment in cadrul concursului „Idei antreprenoriale in competitie (IAC)”, in perioada 24-25 octombrie 2015. Evenimentul s-a desfasurat in localitatea Cernadia, judetul Gorj, la Pensiunea „Conacul Bunicilor”.

_DSC0549

Rolul evenimentului a fost acela de a-i pregati pe participanti sa inteleaga mai bine temele propuse pentru eseuri, si anume: experimentarea unor metode specifice crearii si dezvoltarii unei afaceri reale, cunoasterea si aplicarea prin exercitiu ale unor instrumente specifice analizei antreprenoriale, cresterea propriei contributii prin sarcini specifice mediului antreprenorial si, nu in ultimul rand, intelegerea mai larga a conceptului de antreprenoriat cu notiunile afacere/serviciu, produs/client si cost/pret/profit.

_DSC0369

Prima zi a debutat printr-un exercitiu de socializare la care fiecare participant a trebuit sa marturiseasca grupului o trasatura personala pentru a se cunoaste mai bine intre ei. Dupa exercitiul de cunoastere s-a trecut la exercitiile propuse pentru atingerea obiectivelor din tema de concurs. Primul exercitiu i-a ajutat pe participanti sa cunoasca pasii pe care ii vor urma in realizarea unui plan de afaceri care sa poata fi transpus intr-o afacere reala. Al doilea exercitiu a fost acela de a contura profilul unei afaceri reale dupa un studiu de caz in care e prezentata o pensiune turistica.

_DSC0404

In cea de-a doua zi a evenimentului, elevilor le-au fost prezentate, de catre managerul de proiect, conditiile impuse de Regulamentul Concursului „IAC”.Dupa aceea, participantii au invatat sa calculeze costurile pe care le suporta fiecare dintre afacerile dezvoltate de ei prin aplicarea instrumentelor SMART si SWOT.

Dupa aceasta activitate, domnul Eugen Savulescu, presedinte al Asociatiei Depresiunea Horezu, le-a vorbit copiilor despre asemanarile si diferentele dintre economia reala si cea sociala. Pentru ca participantii sa inteleaga mai bine, le-a prezentat mai in detaliu exemple aplicate din diferite domenii de antreprenoriat si le-a raspuns la intrebari si neclaritati.

_DSC0378

In urma acestui eveniment, tinerii beneficiari ai proiectului au avut posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si de a interactiona cu reprezentantii celorlalte licee partenere. De asemenea, li s-a oferit oportunitatea de a-si transmite gandurile despre activitatile la care au participat atat colegilor, cat si membrilor echipei de implementare a proiectului.

Detalii despre concurs gasiti pe pagina:

https://sites.google.com/site/elevuledi/concursuri-active/idei-antreprenoriale-in-competitie