Imbinand jocul cu invatarea, pe copiii de la sat ii asteapta o vara de neuitat!      

Pentru copiii din proiectele fundatie World Vision Romania din judetul Dolj vacanta de vara se anunta a fi una bogata in activitati si proiecte special gandite pentru a-i ajuta sa-si petreaca timpul intr-un mod cat mai creativ, folositor si placut. Ei vor putea lua parte la ateliere de creatie si spectacole de teatru, cei care au intampinat greutati la scoala vor recupera si invata alaturi de colegii mai mari, iar cei care au fost un exemplu de mobilizare si implicare in comunitatea lor vor petrece patru zile de activitate intensa in Scoala de vara ,,World Vision”.

Pentru copiii din proiectele fundatie World Vision Romania din judetul Dolj vacanta de vara se anunta a fi una bogata in activitati si proiecte special gandite pentru a-i ajuta sa-si petreaca timpul intr-un mod cat mai creativ, folositor si placut. Ei vor putea lua parte la ateliere de creatie si spectacole de teatru, cei care au intampinat greutati la scoala  vor recupera si invata alaturi de colegii mai mari, iar cei care au fost un exemplu de mobilizare si implicare in comunitatea lor vor petrece patru zile de activitate intensa in Scoala de vara ,,World Vision”.

Ateliere de creatie (1)

Ateliere de creatie – Sub indrumarea unui specialist in pictura si handmade, 135 de copii, din noua comunitati partenere World Vision in judetul Dolj:  Argetoaia, Cernatesti, Scaesti, Sopot, Bucovat, Varvorul de Jos, Brabova, Bralostita, Plesoi vor invata sa realizeze ornamente pe bambus, obiecte de artizanat prin pictura pe lemn tip colaj, sa picteze icoane pe sticla si sa foloseasca tehnica servetelului.  La sfarsitul verii,  frumoasele produse, realizate cu migala de tinerii artisti vor putea fi admirate si  achizitionate in cadrul unei expozitii cu vanzare ce va fi organizata intr-o locatie de interes din Craiova. Banii stransi se vor intoarce in comunitate, sub forma de cadouri care sa raspunda nevoilor copiilor vulnerabili.

 Scoala de vara din satul meu (2)

„Scoala de vara din satul meu” – este o initiativa ce a plecat de la voluntarii tineri din comunitatile rurale, majoritatea liceeni dornici sa isi ajute colegii mai mici, cu rezultate nu tocmai bune la invatatura, sa-ti imbunatateasca performatele scolare. Sub atenta indrumare a acestora, asistati de cadre didactice si reprezentanti ai fundatiei, peste 150 de copii din toate cele 13 comunitati partenere World Vision in judetul Dolj – Argetoaia, Cernatesti, Scaesti, Breasta, Cotofenii din Dos, Predesti, Sopot, Carpen, Bucovat, Varvorul de Jos, Brabova, Bralostita, Plesoi – vor lua parte, o data sau de doua ori pe saptamana la intalniri de lucru. Impreuna vor recapitula, vor exersa, isi vor face temele pe vacanta, dar se vor si relaxa prin jocuri educative in aer liber. La final, cu totii vor fi rasplatiti, tinerii voluntari vor primi diplome de merit pentru implicare si daruire, iar cei mici vor fi apreciati in functie de rezultate si participare.

Scoala de vara din satul meu (1)

Scoala de vara ,,World Vision” – 45 de copii care s-au remarcat de-a lungul timpului prin rezultate scolare bune si au participat cu entuziasm la diferite proiecte si activitati de voluntariat vor merge in Scoala de vara ,,World Vision”. Atelierele de lucru, care vor fi facilitate in intregime de catre specialistii fundatiei, vor imbina exercitiile practice cu notiunile teoretice. Copiii vor invata sa scrie proiecte, sa realizeze si chiar sa puna in practica o campanie de strangere de fonduri, sa isi promoveze activitatile si sa vorbeasca in public. Bineinteles ca nu vor lipsi atelierele de creatie, serile cu cantece si dans, jocurile de grup si drumetiile. La final, fiecare copil va scrie o scrisoare prin care isi va lua angajamentul ca la intoarcerea acasa va ,,da mai departe“ lucrurile invatate si va contribui astfel la schimbarea in bine a comunitatii sale.

Scoala de vara WV (2)

,,Ne dorim sa oferim copiilor din proiectele noastre sansa la dezvoltare si  pe parcursul vacantei de vara, imbinand jocul cu invatarea. Ne-am gandit la activitati care sa raspunda nevoilor lor, dar in acelasi timp sa ii capaciteze sa aduca o schimbare in comunitatea lor si sa-i pregateasca pentru inceputul noului an scolar”, a spus Cristina Balanescu, manager zonal World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj.

Ateliere de creatie (2)

Pe parcursul verii, copiii vor mai lua parte in cadrul Cluburilor de Initiativa Comunitara la proiecte de fotografie, vor desfasura mici activitati de fundraising pentru copiii vulnerabili de la ei din comunitate si vor avea ocazia sa vizioneze piesa de teatru ,,Povestea mea” – interpretata de 25 de copii din Bucovat, al carei mesaj aduce in atentia publicului probleme majore cu care se confrunta copiii de la sat.  In luna septembrie, cei 32 de bursieri din proiectul ,,Vreau in clasa a noua” vor merge in tabara in statiunea Moeciu pentru a-si incarca bateriile si a intampina noul an scolar cu forte proaspete.

Initiativele din timpul vacantei de vara sunt sustinute de World Vision Romania prin birourile sale zonale pentru a oferi copiilor sanse de dezvoltare si educare. Ele fac parte din proiecte complexe de dezvoltare comunitara, centrate pe bunastarea copilului in care sunt inclusi copiii alaturi de familiile si comunitatile din care fac parte.

 

Scoala de vara WV (1)