Întâlnirea Anuală a Persoanelor care Experimentează Sărăcia, Bruxelles, 9-10 noiembrie 2017

La Întâlnirea Anuală a Persoanelor care Experimentează Sărăcia, care a avut loc la Bruxelles, în zilele de 9-10 noiembrie 2017. EAPN România – Rețeaua Națională Anti-Sărăcie și Incluziune Socială (RENASIS) a fost reprezentată de două persoane cu experienţă directă de sărăcie în muncă, George şi Gabriela. Gabriela are 32 de ani și este instructor educativ, iar George este pompier şi are 36 de ani. Alături de ei a fost Loredana Giuglea, vicepreședinte în cadrul RENASIS şi Manager Proiect – Protectia Copilului în cadrul World Vision România.

 

În prima zi a evenimentului, Gabriela a luat parte la întâlnirea în plen cu doamna Marianne Thyssen, Comisar European pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale, Competenţe şi Mobilitatea Forţei de Muncă. Alături de alţi trei delegati din Suedia, Portugalia şi UK, Gabriela a vorbit despre experienţa ei de sărăcie, despre faptul ca salariul pe care îl câştiga acoperă doar nevoile de locuire şi hrană, fără a mai rămâne bani pentru servicii de sănătate sau educaţie.

Gabriela a transmis mesajul ei privind sărăcia în muncă şi a spus că îşi doreşte ca munca prestată de ea să fie ,,respectată şi remunerată corespunzator şi să aibă acces la oportunităţi de formare profesională. ,,Pe de altă parte, George a spus la rândul sau că işi doreste ca munca lui să fie ,,respectată, astfel încât să poată trăi decent alături de familie, în ţara lui.”

Standul EAPN România a făcut ca toate mesajele PEP privind sărăcia în muncă să fie cunoscute, inclusiv cel al Magdalenei care deși nu a putut participa, și-a dorit ca mesajul ei să fi auzit: “Muncim foarte mult, dar nu ne ajung banii pentru sănătate, educaţie şi nu avem siguranţa zilei de mâine.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.