Lemne de foc pentru 30 de familii cu 126 de copii în nevoie

Echipa de implementare a Proiectului ,, Aducem căldură în casele oamenilor sărmani” a distribuit lemne de foc la 30 de familii cu 126 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui.


Beneficiarii sunt 30 familii în care trăiesc 126 de copii, familii cu o situație financiară dificilă, care nu și-ar fi permis să-și cumpere lemne de foc necesare pentru încălzirea locuințelor pe toată perioada iernii. Astfel, echipa World Vision a distribuit acestor familii 167,2 metri cubi de lemne de foc în valoare de 45.600 lei (5,5 metri cubi de lemne de foc pentru fiecare familie, în valoare de 1.520 de lei).

„Eu am șase copii și nu știu cum m-aș fi descurcat sa fac căldură în casă toată iarna. Eu am lucrat în sat și am reușit sa cumpăr câteva lemne dar aceastea mi-ar fi ajuns doar pentru o lună. Acum cu banii pe care-i voi câștiga voi lua ceva de îmbrăcat și mâncare pentru copii”, a spus Robert D.


”Un metru cub de lemne este aici la noi în sat în jur de 400 de lei. Este foarte scump și nu aș fi reușit să cumpăr. Nu am de unde. Muncesc cu ziua cât pot dar este foarte greu. Acum, că am primit aceste lemne, voi putea să le iau și eu ceva la cei cinci copii ai mei de Sărbători. Să-i văd că se bucură când va veni și la ei Moș Crăciun. De asta vă mulțumesc”, a spus Doina D.

Proiectul ,,Aducem caldură în casele oamenilor sărmani” va fi implementat timp de trei ani, în perioada 2017 – 2020. Scopul acestuia este de a ajuta 90 de familii (30 de familii pe an) din comuna Rebricea, județul Vaslui a căror singur venit este ajutorul social și alocațiile copiilor, să-și îmbunătățească condițiile de trai pe timpul iernii. Mai exact, intervenția World Vision va consta în reparararea sau dotarea locuințelor cu sobe noi, montarea de tâmplarie PVC (uși și ferestre) și repararea sau construirea de coșuri de fum. De asemenea, în timpul celor trei ani de implementare, 45 de familii, cu 3 sau mai mulți copii (15 familii pe an) vor fi sprijinite cu lemne de foc (5 metri cubi).


În același timp, Proiectul ,,Aducem căldură în casele oamenilor sărmani” are și o parte educativă. Mai exact, beneficiarii vor participa și la sesiuni de informare cu privire la protecția și îngrijirea copilului și de asemenea se vor putea înscrie la cursuri de calificare profesională în diferite meserii căutate pe piața muncii. Pentru prima etapa de implementare – 2017 – 2018, valoarea proiectului este de 50.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.