Ne-am pregatit pentru noul an scolar intr-o tabara de neuitat!

Impreuna cu bursierii programului ,,Vreau in clasa a IX-a!”, am incheiat vacanta de vara intr-o tabara pe cinste! Timp de cateva zile, am pornit in aventura la Busteni, unde am adunat amintiri frumoase si energie pentru tot anul scolar care tocmai a inceput.

Tabara Bursieri World Vision Romania

In prima zi de tabara am admirat Cascada Urlatoarea, la sfarsitul unei drumetii care ne-a pus la incercare conditia fizica. Seara, ne-am relaxat si ne-am refacut fortele la un atelier creativ, in cadrul caruia am invatat totul despre pictura pe sticla si tehnica quilling-ului.

A doua zi a fost dedicata aventurii! Parcul montan Busteni ne-a provocat spiritele de aventurieri si ne-a demonstrat ca este posibil sa ne depasim limitele, prin exercitii la inaltime, escalada si trasee militare.

Tabara bursieri World Vision

,,Fiecare exercitiu a fost o adevarata provocare si atunci cand reusesti sa nu te dai batut si sa duci la final un traseu capeti mai multa incredere in tine. Mi-au placut foarte mult toate activitatile din tabara si m-am bucurat ca am putut merge, mai ales ca intreaga vara mi-am petrecut-o doar in comuna mea” – a spus la final Sorin, elev in clasa a X-a.

Fireste ca nu ne puteam intoarce acasa fara o mica incursiune in istorie: in a treia zi de tabara am vizitat Castelul Cantacuzino, care ne-a impresionat cu infatisareaI sa impecabila si maiestuoasa.

Tabara Bursieri World Vision Romania

,,Este minunat sa poti calatori, sa ai sansa sa cunosti oameni noi, alte obiceiuri si traditii. Cred ca astfel ne imbogatim cu adevarat.”, a exclamat incantata Luiza.

Ultima zi ne-a gasit pusi pe ,,lucruri serioase”: am invatat pas cu pas care sunt etapele de realizare a unui proiect de antreprenoriat, iar apoi ne-am intrecut in idei creative de afaceri.

,,In tabara am invatat sa scriu proiecte de antreprenoriat, am facut drumetii si am vizitat minunatul Castel Cantacuzino, care este o oaza de liniste. Este minunat sa te poti desprinde pentru cateva zile de viata obisnuita pe care o duci in sat… este minunat sa ai o astfel de sansa”, a marturisit  Cristina.

DSC_0370

Asadar, atat pentru copii, cat si pentru noi, tabara a fost o exerienta de neuitat. Tinerii bursieri au plecat din satul lor pentru prima data in aceasta vacanta, si-au imbogatit cultura generala, au invatat lucruri noi in cadrul atelierelor, si, mai ales, si-au facut noi prieteni. Abia asteptam tabara de anul viitor!

Si pentru ca lucrurile minunate sa se intample in continuare in vietile elevilor de la sate, va invitam sa cititi mai multe despre impactul programului Donator de Viitor si despre cum va puteti implica alaturi de noi!