Orientare profesionala, pregatire pentru viata

Sambata, bursierii ialomiteni, beneficiari ai proiectului „Vreau in clasa a noua” au participat la o sesiune de orientare profesionala, facilitata chiar de donatorul a doua bursiere din cadrul proiectului. Elevii sunt in clasa a XII-a astfel ca o intalnire care sa le raspunda intrebarilor legate de perspectivele unei cariere si sa-i ajute sa inteleaga importanta examenelor ce vor urma, era necesara pentru bursierii World Vision.

Sesiunea a fost condusa de doamna psiholog Valeria Negovan si a pus accente pe autocunoastere, informare si relationarea in procesul alegerii si urmarii unei cariere de succes. S-au prezentat notiuni teoretice privind modalitati de alegere a carierei si s-au cautat, prin completarea unor teste psihologice individuale, aptitudinile fiecaruia.

M-am bucurat sa vad cat de deschisi la nou sunt acesti tineri, cat de receptivi si ambitiosi. Cred ca au mari sanse de reusita in tot ce si-ar propune. De asemenea, ar fi interesant de urmarit destinele lor dupa ce termina liceul si cat de mult se potrivesc ambitiile lor de acum cu realitatea.” (doamna psiholog Negovan)

Am asteptat modele de cariera si am primit o viziune ampla asupra carierei si a vietii in general. Asteptarile mi-au fost cu mult depasite! Practic, mi s-au clarificat multe lucruri legate de alegerea unei cariere potrivite si m-a ajutat sa ma hotarasc la ce facultate sa dau dupa terminarea liceului.” Alexandra (18 ani)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.