,,Pentru a ajunge departe, educația e cea mai importantă!” spune Daniel, susţinut în proiectul ,,Vreau în clasa a 9-a!” de Penny Romania

Daniel este elev în clasa a XI-a la un liceu din Armășești, județul Ialomița. S-a născut în comuna Axintele, însă momentan locuiește la internatul liceului în care învață, pentru a nu fi nevoit să facă naveta 70 km zilnic, în drumul său spre școală și înapoi. Tatăl său este pensionar, iar mama sa este însărcinată cu surioara pe care Daniel o așteaptă, nerăbdător. De când face parte din proiectul ,,Vreau în clasa a 9-a”, Daniel mărturisește că a reușit să devină mai sociabil și să vadă anumite situații pe care la întâmpină în viața de adolescent într-un mod diferit. Daniel este unul dintre bursierii pentru care implicarea în proiectul ,,Vreau în clasa a 9-a” aduce un mare plus la nivel de dezvoltare personală și rezultate școlare.

,,Eu sunt Daniel și am intrat în acest proiect datorită faptului că un prieten de-al meu a devenit alumni şi mi-a povestit mai multe despre ce înseamnă să fii bursier ,,Vreau în clasa a 9-a” .

Începând din acest an, de când fac parte din proiect, am mai prins încredere în mine. Și am înțeles mai bine cum mă ajută faptul că particip la activități. A fost un an intens, mulți copii au fost învățați să depășească anumite obstacole, să scape de stări negative și să fie mai creativi. Prin exerciții de autocunoaștere, jocuri de rol, de echipă, unde trebuie să ne alegem coechipierii și liderul, învățăm să înțelegem provocările vârstei la care suntem.

Prin proiectul ,,Vreau în clasa a 9-a” am avut ocazia să merg și la Școala de vară. Pe parcursul celor trei zile petrecute acolo parcă am trecut de la stadiul de Amator la Profesionist – adică, la început, nu știam ce urma să se întâmple în locul cel nou în care am ajuns, dar apoi m-am integrat foarte bine. Activitățile la care am luat parte m-au ajutat să văd anumite lucruri sau întâmplări altfel față de cum le vedeam înainte. Mi-am dat seama că pentru a ajunge departe, educația e cea mai importantă.

De când fac parte din proiectul ,,Vreau în clasa a 9-a” mi-am făcut prieteni noi, cu care mă înțeleg foarte bine și am participat la numeroase activități. Îmi doresc să merg în tabără și anul acesta și să mă bucur iar, împreună cu colegii mei, de activități și excursii. Încă ceva ce îmi place mult în acest proiect este că am am avut ocazia să pun în practică cunoștințele teoretice de la școală direct în magazinul Penny. Angajații de acolo au fost foarte deschiși cu noi și ne-au explicat multe lucruri atunci când am făcut stagiul de practică. Ne-au făcut să ne simțim parte din echipă și asta mi-a plăcut mult.

Vă mulțumesc pentru că fac parte din acest proiect, sunt bucuros că am această ocazie!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.