Poveste de succes. Si-a petrecut copilaria intr-un canton CFR, dar a ajuns studenta la marketing

Camelia este una dintre bursierele „Vreau in clasa a noua” care s-a dedicat in intregime programului si a constientizat ca acesta este singura ei sansa catre o viata mai buna. Anul acesta, tanara si-a incheiat studiile liceale, insa crede atat de mult in programul derulat de World Vision Romania incat ramane alaturi de liceenii care au atata nevoie de ajutor.

CJ, Camelia, VC9 (2)

Povestea Cameliei incepe atat de trist, incat un final fericit era un vis frumos la care nici nu indraznea sa spere. De la nastere si pana in urma cu cativa ani, Camelia a locuit intr-un canton CFR dintr-o comuna de langa Cluj.

„Era numai o camera, fara bucatarie sau baie. Am stat acolo de cand m-am nascut si pana am terminat clasa a noua, in 2012. Casa aceasta a fost construita cu ajutorul celor de la Habitat, dupa ce am facut multe ore de voluntariat pe alte santiere alaturi de mama mea si sora mea. La inceput nici nu am vrut sa ma mut din canton, acolo ma simteam acasa. Eram obisnuita cu conditiile acelea, eu nu stiam cum e sa stau intr-o casa normala”, povesteste Camelia.

Desi parea ca mai rau de atat nu se poate, cand era in clasa a patra, Camelia si-a pierdut tatal. Atunci, mama Cameliei a ramas singura cu doua fete. In programul „Vreau in clasa a noua” a fost bursiera prima data Ani, sora Cameliei, si pentru ca a fost o bursiera exemplara, iar situatia lor materiala era una foarte grea, cativa ani mai tarziu a fost selectata si Camelia.

Timp de patru ani, cat a fost in liceu, Camelia a fost bursiera „Vreau in clasa a noua” si s-a implicat in toate activitatile care s-au derulat cu proiectul.

„Mi-a placut programul Vreau in clasa a noua pentru ca am avut ocazia sa ma dezvolt, iar activitatile la care am participat m-au invatat lucruri pe care altfel nu as fi avut de unde sa le invat. Imi placea foarte mult vara cand mergeam la centrul Sf. Maria. Era frumos, ii ajutam pe beneficiari la ateliere de lucru manual, de pictura, de tesatorie. Ii ajutam sa pregateasca mancarea, faceam tot ce era nevoie. I-am insotit si in afara centrului, la activitati in aer liber. Am fost in fiecare an si m-am simtit foarte bine, am invatat ca pot sa ii ajut pe altii chiar daca nu am bani. Eu cred ca e important pentru bursieri sa inteleaga faptul ca nu primesc doar ajutor material, ci au si ocazia sa faca o fapta buna”, isi aminteste tanara.

Pe langa aceste activitati, Camelia sustine ca a vazut lucruri pe care altfel nu si-ar fi permis sa le vada niciodata: muzee, galerii, companii, drumetii si excursii in tara si in Ungaria. Aceste activitati i-au dat prilejul sa-si largeasca orizontul. Acum, ea este studenta la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, la specializarea Marketing. Dupa ce a studiat aceasta disciplina in liceu, Camelia a participat si la competitii de profil care i-au facilitat accesul la facultate. A intrat pe putinele locuri fara plata, iar acum se pregateste intens de o noua aventura. Mai mult, pentru ca programul „Vreau in clasa a noua” a ajutat-o sa isi implineasca visele, din aceasta toamna Camelia este interna in World Vision Romania si ii va ajuta pe actualii bursierii.