Povestea lui Claudiu si Geanina

Geanina, 8 ani si Claudiu, 6 ani jumatate, sunt doi frati care traiesc intr-un sat din sudul Romaniei. Oriunde ai merge, rutina si linistea locului vorbesc de la sine. Zi de zi, oamenii se lupta cu saracia, principala lor ocupatie fiind agricultura si cresterea animalelor. Copiii se joaca necontenit pe ulite, fara a sti ca mai exista si alte modalitati de a-si petrece timpul liber. Cei doi copilasi nu au nici calculator, nici jucarii, dar cu toate acestea sunt foarte zambareti si plini de viata. Principala lor distractie este un joc inventat chiar ei, pe care l-au numit “datul de-a dura pe iarba”. Intinsi pe dealul din curtea casei, alaturi de verisorul lor Adrian, 4 ani, isi dau drumul rastogolindu-se, castigator fiind cel care ajunge primul jos.

DSC_0631

Singurul venit al familiei provine din alocatiile copiilor, tatal lor incercand sa mai castige un ban in plus muncind cu ziua, in constructii. Ambii copii sunt cuminiti, ascultatori si muncitori. Ei isi ajuta mereu parintii la treburile casnice facand curatenie in curte si dand de mancare la pasari.

DSC_0550

Pentru ca ii place foarte mult la scoala si o indrageste pe doamna invatatoare, Geanina viseaza sa devina profesoara. Claudiu va merge la toamna la scoala, in clasa pregatitoare si, pentru ca ii place cum arata oamenii in uniforma, isi doreste ca intr-o zi sa devina politist, pentru a putea sa aiba grija si sa ii apare pe oamenii din satul lui.

DSC_0580