Procesul de angajare pe intelesul copiilor

Elevii Scolii Generale din comuna Dridu au beneficiat de sesiuni informative despre diverse aspecte legate de dobandirea unui loc de munca.

Care este cea mai potrivita varsta pentru ca un copil sa invete cum sa-si redacteze CV-ul? Dar sa afle despre cum decurge un interviu de angajare?

Saptamana trecuta, colegii din biroul zonal World Vision Ialomita a inceput derularea unor sesiuni informative cu aceasta tema iar primii beneficiari au fost 41 de elevi de scoala generala, din comuna Dridu. Sesiunile au fost interactive si au facut referire la diverse aspecte legate de dobandirea unui loc de munca, cum ar fi redactarea CV-ului si exemple de bune practici la interviu. Aceste lucruri speram ca ii vor ajuta pe acestia sa-si clarifice traseul lor profesional, inca de la o varsta frageda.

„Aceasta intalnire mi-a placut pentru ca am invatat cum sa ne prezentam la o intalnire de angajare. In plus, toate informatiile prezentate ne vor ajuta pentru a obtine un job bun„. (Maria, 13 ani)

Mi-a placut aceasta intalnire deoarece am invatat unele lucruri folositoare pentru noi in viitor. De asemenea, am aflat ca la un interviu trebuie sa te prezinti pregatit pentru a spune ce abilitati ai, care te vor ajuta sa faci fata viitorului job„. Valerian, 13 ani

E incurajator sa vezi copiii din mediul rural gandindu-se la profesii ca medic, profesor sau programator IT. Este evident ca au planuri mari de viitor si au inteles ca pentru a ajunge acolo, mai intai trebuie sa mearga la scoala si sa termine o facultate”, Alina Bulumac, coordonator sector educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.