Targul Proiectelor Comunitare World Vision la Vaslui

Pe 5 iunie 2014, Centrul de Afaceri din Vaslui a implinit 5 ani de activitate in domeniul dezvoltarii comunitare in judetul Vaslui. Fundatia noastra a organizat cu aceasta ocazie Targul Proiectelor Comunitare, ca o recunoaştere a parteneriatelor cu institutiile din teritoriu in derularea cu succes a celor doua programe de dezvoltare comunitara si a sase proiecte integrate.

 005 Targul Proiectelor Comunitare

In prezent, programele WVR din judetul Vaslui se adreseaza unui numar de peste 5.000 de copii, 220 de familii de agricultori/ fermieri si 158 de adolescenti. Bugetul alocat in mod direct pentru cresterea bunastarii copiilor si familiilor in anul 2013 s-a ridicat la peste 1. 280.000 lei.

             002 Targul Proiectelor Comunitare

Conceput sub forma unui eveniment dinamic si interactiv, Targul Proiectelor Comunitare a reunit participarea a peste 150 de beneficiari si parteneri copii, tineri si adulti, care s-au implicat activ in proiectele specifice desfasurate de Fundatia World Vision Romania in sectoare precum educatia, societatea civila, protectia si participarea copiilor si tinerilor, dezvoltarea economica si parteneriatele cu biserica locala.  Cu acest prilej, cele mai bune proiecte scrise şi implementate de membrii din comunitate au fost premiate cu distinctii de merit acordate de fundatia noastra şi reprezentantii autoritătilor publice locale

                                            009 Targul Proiectelor Comunitare

Evenimentul a avut şi o importantă componenta de networking şi socializare. Impactul interventiei si rezultatele concrete ale proiectelor comunitare desfasurate s-au reflectate in materialele expuse la cele sase standuri organizate in cadrul evenimentului.

006 Targul Proiectelor Comunitare

 

Participantii au aflat ce lucruri frumoase realizeaza copiii din comunitatile rurale (origami, oua incondeiate, pictura pe sticla, tablouri din sfoara, impletituri, machete sau felicitari), au putut discuta despree modelele de cetatenie activa si proiectele scrise si implementate de membrii comunitatilor si au vizitat expozitia de produse alimentare traditionale romanesti a fermierilor si apicultorilor din proiectele de dezvoltare economica si agricola World Vision Romania.

001 Targul Proiectelor Comunitare