Traficul de persoane exista

 

Ieri la scoala „Charles Laugier” din Craiova a avut loc evenimentul de final al campaniei „Fii atent la prietenia celor din jur!…Traficul de persoane exista!”.  Campania s-a desfasurat in unitati de invatamant din Craiova si judetul Dolj, inclusiv in unitatile de invatamant din 6 comunitati partenere World Vision.

Evenimentul de ieri a fost deschis de catre doamna Ivanus Daniela (Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane) care le-a vorbit invitatilor despre modul de desfasurare a campaniei:

M-a bucurat receptivitatea elevilor fata de fenomenul traficului de persoane care a capatat proportii tot mai mari in ultimii ani. Am incercat sa fim cat mai exacti, sa dam exemple concrete, sa aducem in fata lor cazuri din care sa poata invata. Speram ca sesiunile de informare si constientizare, precum si restul activitatilor din cadrul campaniei au dus la o mai buna intelegere a fenomenului traficului de persoane si eliminarea atitudinilor de subestimare a fenomenului.”

 Un moment deosebit in cadrul evenimentului de astazi a fost oferit de catre elevii liceului Charles Laugier care au pus in scena „Povestea Roxanei” prin care au transpus intr-o maniera artistica fata adevarata a traficului de persoane, fiind evidentiate elemente precum: profilul victimei, al recrutorului, modalitati de racolare, metoda Lover Boy.

 

Campania a cuprins evenimente de constientizare si sensibilizare a opiniei publice ( flash mob 18 octombrie – Ziua europeana de lupta impotriva traficului de persoane), sesiuni de informare, vizionare de filmulete relevante privind efectele traficului de persoane.