Viitor fotbalist, pasionat de matematică

Darius are 9 ani și învață la școala primară din comuna Țibănești, județul Iași. Este un băiețel deștept și determinat. Știe deja că vrea să devină fotbalist când o să fie mare. „Îmi place foarte mult fotbalul, mai ales când joc ca atacator pentru că pot să dau multe goluri. Într-o zi am jucat cu un portar mai mare ca mine și i-am dat două goluri.” ne-a povestit Darius super entuziasmat.

Pe lângă fotbal, lui Darius îi place foarte mult matematica. Îi place să socotească și să rezolve probleme pentru că i se par logice și ușoare. Anul trecut, când era în clasa I a învățat să scrie online. El nu a avut probleme cu semnalul, dar nu a avut cine să îl ajute să scrie decât doamna învățătoare după un ecran. Îl mai ajută și sora lui mai mare, dar are și ea teme și trebuie să împartă tableta cu Darius.

Își ajută mult părinții acasă, spală vasele, face curățenie și îl mai ajută pe tatăl lui la construcții. Dar anul acesta, cu sora lui în clasa a 8-a care a învățat pentru capacitate, Darius a fost mâna dreaptă a părinților cu treburile prin casă.

Când îi mai rămâne timp liber, după treburi și teme, Darius se întâlnește pe un deal din spatele casei cu prietenii lui să se dea pe bicicletă și să joace fugărita.

În proiectul „Comunități implicate, educație de calitate” lui Darius îi plac cel mai mult fișele cu exerciții interactive și activitățile în aer liber. Mai ales când sunt evenimente speciale. Astăzi, Darius este îmbrăcat cu cămășuță pentru că vine o trupă de teatru să joace o piesă. Și el a învățat la proiect să se îmbrace frumos când merge la teatru. Este prima piesă de teatru pe care o vede și de abia așteaptă să înceapă.

Proiectul „Comunități implicate, Educație de calitate” urmărește prevenirea și reducerea abandonului școlar prin abordarea unei scheme integrate de forme de intervenție la nivelul grupului țintă: de la ante-preșcolari până la elevi de liceu, de la părinți până la cadre didactice. Este vorba despre 1.500 de beneficiari (1.045 de elevi, 360 de părinți și 95 de cadre didactice din 8 unități școlare) care participă la activități educative formale, activități de suport socio-psiho-pedagogic, activități extra-curriculare și activități de formare.

***

Proiectul „Comunități implicate, educație de calitate” (Contract POCU/74/6/18/103759) este derulat de Fundația World Vision România, prin Biroul zonal Iași&Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași alături de 8 unități de învățământ asociate din județele Iași (Școala Gimnazială Nr. 1 Domnița, Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana, Școala Gimnazială Glodenii Gândului, Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” Țibănești, Școala Gimnazială Mironeasa) și Vaslui (Grădinița cu program prelungit „Norocel” Negrești, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești, Școala Gimnazială „Mareșal Constantin Prezan” Dumești).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.