World Vision Romania propune modificari ale Ghidurilor Solicitantului PNDR

Fundatia World Vision Romania a transmis astazi catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o adresa prin care propune cateva modificari ale Ghidurilor Solicitantului PNDR pentru Submasurile de sprijinire a activitatilor economice non-agricole 6.2 și 6.4.

PNDR

Ghidurile pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (Submasura 6.2 si Submasura 6.4) supuse spre consultare publica in data de 27 mai 2015 limiteaza accesul unor categorii de potentiali solicitanti, precum asociatiile si fundatiile. Acestea reprezinta actori importanti in dezvoltarea de programe si activitati care urmaresc dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor rurale.

Totodata, forma actuala a programului creeaza conditii de favorizare pentru anumite activitati non-agricole in detrimentul altora precum mestesugurile traditionale, care pot contribui la cresterea impactului programului si a dezvoltarii sustenabile a comunitatilor rurale.

Scrisoarea redactata ofera cateva propuneri de modificari ale acestor ghiduri, astfel incat acestea sa contribuie in mod eficient la dezvoltarea si diversificarea economiei rurale in acord cu Strategia Nationala de Competitivitate, Regulamentele si Recomandarile Comisiei Europene, respectiv legislatiei nationale relevante.

Citeste textul integral al scrisorii AICI.

Organizatiile care doresc sa sustina aceasta initiativa sunt rugate sa contacteze pe Adrian Secal, Manager Proiect MADE IN RURAL, Fundatia World Vision Romania, email adrian_secal@wvi.org, tel 0736444824.