Ziua Europeana Impotriva Traficului de Persoane

In Cluj Napoca si Constanta voluntarii au distribuit pe parcursul zilei de 18 octombrie mii de fluturasi.In judetul Iasi, 3 flashmob-uri au avut loc simultan.

Stiati ca 44% dintre victimele traficului de persoane sunt minori? Iar 88% dintre victimele minore sunt fete?

Cunoscand aceste statistici, Ziua Impotriva Traficului de Persoane nu putea fi trecuta cu vederea de birourile World Vision Romania din judetele in care derluam proiecte.

In Cluj Napoca si Constanta voluntarii au distribuit pe parcursul zilei de 18 octombrie mii de fluturasi cu numarul de telefon gratuit pus în sprijinul victimelor traficului de persoane (0800 800 678). Foarte important de stiut este faptul ca oamenii trebuie sa fie vigilenti atunci cand aleg sa munceasca in strainatate. Prea multi tineri accepta sa munceasca fara forme legale, fara a verifica firma si destinatia in care vor ajunge, fara a respecta pasii de baza in cazul unor asemenea actiuni. Tinerii pot fi usor pacaliti de persoanele straine care le vand promisiuni dar le ofera in schimb un cosmar, o copilarie distrusa.

In judetul Iasi, 3 flashmob-uri au avut loc simultan, in Iasi la Palas Mall Iasi si in orasele Negresti si Vaslui. Totul a fost posibil numai cu sprijinul unui numar de 80 de voluntari ai organizatiei.

“Multumim Fundatiei World Vision pentru ca ne-a acordat sansa de a ne implica si de a ne folosi talentul in contextul unui eveniment inedit care sa atraga atentia asupra traficului de fiinte umane’’, a spus Larisa, cea care a asigurat leading-ul trupei si care a contribuit cu cele mai multe elemente de coregrafie.

Afla si tu cum te poti feri de pericolul traficului de persoane si trimite-le si celor dragi informatia: www.18octombrie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.