Ziua Internationala a persoanelor cu dizabilitati sarbatorita in comunitatile doljene, partenere World Vision

De Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, Scoala Gimnaziala „Cotofenii din Dos” a organizat, cu sprijinul autoritatilor locale si in cadrul proiectului ACCESS, un eveniment cu totul deosebit si emotionant dedicat copiilor, tinerilor si adultilor cu dizabilitati din comunitate. Pentru a-si exprima deschiderea si prietenia, elevii din scoala i-au intampinat cu mesaje, desene si felicitari care surprindeau  tema centrala a evenimentului, si anume „Dincolo de Bariere”.

DSC_0972

In deschidere, copiii de la Clubul de Initiativa Comunitara „Creativ ” au realizat o prezentare prin care au vorbit celor prezenti despre drepturile si provocarile copiilor cu dizabilitati . In continuare,  a urmat un frumos spectacol de dansuri moderne, populare si de cantece, care a adus multa veselie, zambete si aplauze. Persoanele cu dizabilitati prezente s-au integrat cu usurinta in atmosfera evenimentului, au comunicat si s-au simtit foarte bine.

DSC_1003

Scopul evenimentului a fost sa contribuie la constientizarea nevoii de integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati in comunitate, la sensibilizarea elevilor cu privire la problematica dizabilitatii, precum si la educarea lor referitor la modul cel mai potrivit de interactiune cu persoanele cu dizabilitati.

DSC_0980

Pe langa acest eveniment, in toate cele 13 comunitati partenere World Vision Romania in judetul Dolj au avut loc  sesiuni de informare cu elevii despre drepturile persoanelor cu dizabilitati si integrarea acestora in societate.

DSC_1018

Evenimentul a fost sustinut de Fundatia World Vision Romania, prin Proiectul Access – proiect care este implementat  de World Vision Romania alaturi de Fundatia Motivation Romania. Proiectul a demarat in martie 2014 si se va incheia in iunie 2017. La acel moment, cel putin 1.200 de persoane cu dizabilitati locomotorii (copii, adulti, batrani) vor fi primit un scaun rulant potrivit, precum si acces la serviciile optime necesare utilizarii lui corecte si eficiente, conform procedurii standard recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.