Ziua Internationala a Tolerantei

”Toleranta este respectul, acceptarea si aprecierea bogatiei si diversitatii culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie si manierelor de exprimare a calitatii noastre de fiinte umane. Ea este incurajata prin cunoasterea, deschiderea spiritului, comunicatie si libertatea gandirii, constiintei si credintei. Toleranta este armonia in diferente” (extras din Declaratia Principiilor Educatiei, articolul 1.1)

Ieri biroul zonal World Vision Valcea a sarbatorit impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Valcea ”Ziua internationala a tolerantei”. Cu aceasta ocazie a fost initiata campania ”Cu totii putem fi prieteni” prin care s-a urmarit cresterea constientizarii rolului tolerantei in relatiile dintre elevi, promovarea unui comportament responsabil si tolerant si a unei atitudini non-discriminative in scoli.

 Beneficiarii campaniei au fost elevii din clasele V-VIII, din cele 15 comunitati in care World Vision Romania, Biroul Zonal Valcea isi desfasoara activitatea. Aceasta actiune a fost sustinuta de catre cadrele didactice printr-o lectie deschisa in cadrul careia elevii au realizat eseuri avand ca tema toleranta.Cele mai inspirate si frumoase eseuri au fost premiate. Va aratam si noi un exemplu:

In 1995, cand UNESCO a proclamat data de 16 noiembrie drept Ziua Internationala a Tolerantei, au fost identificate nu mai putin de 16 tratate, conventii, declaratii si recomandari, toate legate de nevoia de toleranta. Fiecare dintre acestea este relevanta si astazi si fiecare dintre ele trebuie respectate in totalitate.

 „ Educatia  intru toleranta inseamna a vedea lumea prin ochii celuilalt, prin ochii celui singur, izolat, jignit, bolnav, nesigur, vulnerabil. Lectia pentru toleranta este de fapt o lectie de viata” a declarat Ioana Vega, psiholog, World Vision Romania, Biroul Zonal Valcea.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.