„Ziua Persoanelor cu Dizabilitati” sarbatorita de copiii din comunitatile valcene prin proiectul Access

Vineri, 4 Decembrie , World Vision Romania, in cadrul proiectul Access, a organizat in comunitatile valcene Francesti si Stoilesti,  activitati cu copiii, cu ocazia „Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati.

DSC03488

Imbracati in costume populare, copiii au incantat invitatii cu poezii, cantece si mesaje de incurajare pentru  persoanele cu dizabilitati. De asemenea,  timp de doua saptamani elevii din cele doua sate au realizat activitati in cadrul carora au creat pliante si felicitari prin care au prezentat drepturile persoanelor cu dizabilitati.

„Pentru noi, copiii, este important sa vedem ca sunt persoane care se gandesc la noi, ne incurajeaza  si ne ajuta. Nu este vina mea ca am fost ales de Dumnezeu sa duc crucea aceasta. Chiar daca nu pot merge, tot ma bucur cand vad cata lume este alaturi de noi”a declarat Remus.

DSC03482

Toate pliantele si felicitarile au fost vandute de copii la ei in scoala, iar din banii stransi au cumparat cadouri pentru persoanele cu dizabiliati.

„Aceste activitati au menirea de a veni atat in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, dar si in sprijinul copiilor din scoala noastra. Fiecare copil are drepturi egale, iar rolul nostru , ca profesori, este sa le cultivam elevilor dorinta de a-i ajuta pe cei bolnavi, pe cei care au nevoie de ajutor, in general.”, a declarat Violeta profesor, Scoala Ursi.

DSC03499 blog

Aceste activitati au fost sustinute de Fundatia World Vision Romania, prin Proiectul Access – proiect care este implementat  de World Vision Romania alaturi de Fundatia Motivation Romania. Proiectul a demarat in martie 2014 si se va incheia in iunie 2017. La acel moment, cel putin 1.200 de persoane cu dizabilitati locomotorii  (copii, adulti, batrani) vor fi primit un scaun rulant potrivit, precum si acces la serviciile optime necesare utilizarii lui corecte si eficiente, conform procedurii standard recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.