A venit si ziua botezului …

Trecand peste aspectele, care tin strict de semnificatia ritualului religios, botezul este un eveniment extrem de important din viata copilului, dar care este trait la intensitate maxima mai mult de parinti, rude si prietenii de familie.

Mihaita a fost in sfarsit botezat.

La noi in sat semnificatia traditionala a botezului este aceea a spalarii pacatului stramosesc comis de Adam si Eva, care de la inceput au incalcat porunca dumnezeiasca. Prin botez copilul este iertat de pacatul stramosesc si astfel i se deschide o poarta de intrare in Biserica.

Dupa botez, Mihaita a devenit foarte cuminte. Nu mai are probleme cu colicii, mananca divesificat, cred ca a luat si in greutate. Sincer nu stiu exact cate kilograme are, pentru ca am fost cu el la medicul de familie, dar ne-a cantarit pe amandoi pe un cantar mare, tinandu-l in brate. Nu are la dispensar cantar pentru bebelusi, asa ca ne-am multumit cu ce avea si nici nu am aflat greutatea, pe care o are Mihaita.

Oricum se vede ca a crescut, mai ales de cand am inceput diversificarea.

Am schimbat formula de lapte si nu a avut probleme cu stomacul. Deja Mihaita mananca supa de legume si suc de morcovi. I-am dat si biscuiti. Este foarte pofticios.

Primeste cam 5-6 mese pe zi:

– dimineata si seara primeste formula de lapte,

– la ora zece suc de fructe sau ii dau un fruct(banana de exemplu),

–  la pranz supa de legume sau piure,

– pe la ora cinci primeste gustarea: lapte cu biscuiti

Insa toate acestea le-am introdus treptat. Suc de fructe i-am dat inca de la 2 luni si jumatate. Incerc sa fiu foarte atenta la diversificare, pentru ca am observat ca atunci cand nu ii merge un aliment il doare burtica. De exemplu, sucul de fructe, chiar daca am inceput sa ii dau mai devreme, i-am dat cate o lingurita la inceput si apoi am crescut treptat cantitatea. Suntem fericiti ca nu avem nici o alergie. Doar cateva bubite pe fata, dar ii dau cu o crema, indicata de medicul de familie.

De asemenea am facut vaccinul de la doua luni. Reactii adverse nu a avut. Medicul mi-a recomandat sa ii pun un supozitor cu paracetamol, dar pentru ca nu a facut febra si nu a fost agitat nu i-am pus. Cred, ca ne cresc si dintisorii pentru ca suntem nervos si bagam tot ce gasim in gurita. Este foarte curios si tot mai interesat de ce ne inconjoara. Zambeste persoanelor cunoscute si rade chiar zgomotos. Ii place foarte mult sa ii cant, face o figura uimita si cateodata se opreste brusc. Acum intelege “momentul masa” si s-a format deja reflexul de a deschide gura. Este foarte pofticios si ii place sa manance cu lingurita. Deja se intoarce singur de pe burta pe spate, isi tine capul destul de bine si isi ridica corpul stand in coate.

Este uimitor sa vezi cum un copil atat de mic este dornic de cunoastere.

Saptamana viitoare ne pregatim pentru un alt vaccin. Nu stiu exact, despre ce vaccin este vorba, insa medicul de familie m-a programat pentru o noua vizita. Acum mai nou, trebuie sa te programezi si la medicul de familie.

Cam atat despre noi, pe saptamana viitoare!