A sosit vacanța mare!

Luna iunie este luna copilăriei și a vacanței, una dintre cele mai frumoase perioade pentru copii. Astfel, ne-am întâlnit cu copiii din proiectul ,,Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” și am discutat despre bucuria acestei perioade, emoția serbărilor de sfârșit de an, activitățile de vară pe care le-am pregătit pentru ei.

Am profitat de timpul petrecut împreună și am desfășurat și o activitate de ecologizare în curtea școlii din Pietroaia, comuna Sopot, pentru a o lăsa curată și îngrijită la sfârșit de an școlar! În contextual Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită la începutul lunii, am discutat cu copiii despre importanța protejării mediului, păstrarea acestuia curat, gestionarea corectă a  resurselor naturale.

,,Mi-a plăcut să iau parte la această activitate alături de colegii mei. Ne-am pus mănușile și am mers prin toată curtea școlii. Am cules hârtii, sticle. La final, am fost foarte bucuroși pentru că am făcut această activitate împreună și pentru că am lăsat curtea școlii curată și primitoare,”a spus Andreea, clasa a IV-a.

,,A fost o zi specială. Ne-am amintit de cele mai frumoase activități pe care le-am făcut anul acesta în proiectul Alege Școala și am vorbit și despre vacanță. Ne așteaptă multe surprize. Mă bucur și că am cules gunoaiele rămase în curtea școlii. Astfel, am arătat că suntem copii cuminți și responsabili,” a spus Maria, clasa a III-a.

Tot în luna iunie, alături de cadre didactice, părinții copiilor din proiect și reprezentanți din comunitățile partenere, experții proiectului au adus în dezbatere  mai multe teme:  ,,Inteligența emoțională, cum punem bazele succesului elevilor?”, ,,Necesitățile, emoțiile și comportamentul copiilor”, ,,Începe vacanța – bucurie, liniște, sănătate!”, “Bilanțul unui an scolar greu”.

***

Despre proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/105515 – 26350/19.04.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.