Draga Daria

Mamica din mediul urban intra in concediu prenatal – ultima vacanta inainte de sosirea pe lume a Dariei, nu inainte de a-si lua ramas bun de  la colegii de serviciu.

Despre “experienta hilara” a efectuarii unui alt set de analize – dozarea de anticorpi de tip A si B.

Stiu ca superstitiosii imi vor spune acum ca nu trebuie sa-i spun copilului meu nenascut pe nume pana la nastere, dar mi-e greu sa-i spun in orice alt fel, atat timp cat ea a fost Daria inca de la 5 mm – ”cel mai frumos punct pe care l-am vazut vreodata..”

De luni, intram oficial in concediul prenatal. Mi-am luat deja la revedere de la colegii de munca si un val ciudat de sentimente m-a cuprins inca de la primele ore  ale ultimei mele zile inainte de vacanta…Am ras si am plans alaturi de ei, am primit flori, incurajari si am simtit sustinerea lor pentru perioada care urmeaza sa vina. Fiecare dintre ei m-a invatat de-a lungul timpului cate ceva. Sper sa nu uit aceste sfaturi,  care o sa ma ajute in educatia  pe care vreau sa o ofer copilului meu.

In ceea ce priveste sarcina, medicul de familie mi-a recomandat sa merg la Institutul de Hematologie din Bucuresti pentru a-mi doza cantitatea de anticorpi de tip A si B. Doctorul m-a trimis acolo pentru ca eu am grupa de sange 0 si sotul meu AB4, iar riscul acestei incompatibilitati ar fi un icter prelungit pentru bebelus la nastere.

Rezultatele analizelor au iesit bune, le vom repeta insa din nou peste trei saptamani.

Experienta cu institutul a fost de-a dreptul hilara. Am sunat cu o saptamana inainte sa vad daca e nevoie sa ma programez sau daca exista ceva indicatii speciale pentru aceasta analiza. Mi-a raspuns portarul, la ora 13.00. Nu incercati sa sunati dupa ora asta pentru ca nu o sa va mai raspunda nimeni. Cand, in sfarsit, am reusit sa-i gasesc, nu am apucat sa intreb bine de ce am sunat, ca mi s-a si inchis telefonul in nas. Poate am avut doar eu ghinion.

Intr-un final, am reusit sa “donez” sangele si mi-am luat si rezultatul in aceeasi saptamana.

Am inteles ca trebuie sa le refac, insa, cel putin inca o data pana la data stabilita pentru cezariana. Saptamana viitoare ma duc din nou la ecografie si control. Cred ca pozitia pelviana nu mai e de actualitate pentru noi. O simt altfel acum si parca este si mult mai activa. Burta mea din ce in ce mai rotunda, danseaza in diferite stiluri, la diferite ore..

Va scriu putin azi…ma grabesc sa ma intorc pe malul lacului, sa admir ratustele care au iesit la joaca. Sunt in vacanta! E, poate, ultima inainte de venirea Dariei..:)