Proiectul ,,Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame” formează educatori comunitari şi în judeţul Vaslui

IMG_3481

Atelierele  de formare a educatorilor  comunitari din cadrul Proiectului  ,,Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame” continuă şi în judeţul Vaslui. Astfel, 23 de educatori comunitari şi 104 adolescente din mediul rural de la Liceul Tehnologic  ,,Stefan Procopiu”  din Vaslui au participat la o lecţie demonstrativă despre anatomia femeilor, despre sarcinile dorite si nedorite.

Aceste ateliere au avut loc şi la începutulu lunii noiembrie şi, astfel, 17 educatori comunitari au susţinut deja sesiuni de informare în rândul  elevilor.

IMG_3490

Şi a doua sesiune s-a bucurat de acelaşi succes din punct de vedere al implicarii şi participării active a educatorilor comunitari.

Scopul principal al acestor ateliere este de a informa adolescentele şi femeile din mediul rural despre cum să evite situațiile nedorite și complicațiile legate de sarcina și naștere şi de a asigura un acces corespunzator al femeilor însărcinate  la servicii medicale de specialitate.

IMG_3521

,,În judeţul Vaslui sunt vizate comunele: Rafaila, Todirești, Dumești, Laza, Poenești, Ivănești, Pungești, Rebricea, Vulturești, Osești şi Negrești. Am planificat următoarele sesiuni până la sfârşitul anului urmând să fie informate aproximativ 500 de fete şi femei ”a declarat Octav Filip, reprezentant World Vision România.

Populaţia totală a acestor comune este de aproape 38.500 de locuitori, din care sunt peste 5.700 de femei fertile, cu vârsta între 15 şi 40 de ani. 75 de furnizori de servicii medicale din judetul Vaslui, vor fi beneficiari ai platformei de educaţie online care se va realiza în cadrul proiectului.