„Bătaia” văzută prin ochii copiilor

Cu ocazia Zilei Internationale de Prevenire a Abuzului asupra Copilului World Vision România – Biroul Zonal Ialomiţa a organizat în toate cele 13 comunităţi partenere o serie de acţiuni de informare adresate copiilor şi părinţilor.

Peste 400 de copii au participat la această actiune si au fost încurajaţi să exprime prin referate, eseuri, desene si programe artistice atitudinea lor referitoare la acest subiect. Pe lângă informare, acţiunea a avut şi un scop educativ, copii învăţând la cine trebuie să apeleze în cazul în care se confruntă cu probleme familiale grave sau abuzuri de orice gen. Părinţilor li s-a reamintit importanţa familiei pentru dezvoltarea bio-psiho-socială a copilului, precum şi asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului in orice imprejurare.

România este cea de a 13-a tară semnatară a Conventiei ONU (din cele 22 din intreaga lume), prin care violenta împotriva copilului în familie şi în afara mediului familial este interzisă prin lege.

Cu gândul la vacanţa de iarnă şi la sărbătorile care se apropie cu paşi repezi, copiii au uitat pentru o clipa efectele neplăcute ale violenţei şi au reusit să-şi închipuie o altfel de bătaie…bătaia cu bulgări de zăpadă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.