2% pentru educatia copiilor din mediul rural

Stiati ca 70% din populatia mediului rural din Romania traieste in saracie sau in saracie extrema, iar dintre acestia 282.000 sunt copii?

Chiar daca multi copiii au drag de carte isi doresc sa mearga la scoala, nevoile ii obliga sa lucreze in gospodarie. Educatia este singura lor sansa de a scapa din cercul vicios al saraciei.

 Din nefericire, numarul elevilor din mediul rural a înregistrat scaderi dramatice. În perioada 2001 – 2008, numarul de elevi cuprinsi în învatamântul primar a scazut cu 86,8 de mii, iar cel al elevilor din mediul rural cuprinsi în învatamântul gimnazial cu 117 de mii.

Educatia si bunastarea copiilor din mediul rural primeaza in activitatea World Vision Romania, de aceea, si anul acesta toti banii adunati din campania 2% ii vom folosi pentru a incuraja educatia copiilor din mediul rural.

Cum ii puteti ajuta?

Directionand 2%, dumneavoastra alegeti in ce scop doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul pe care statul il gestioneaza. Alegeti sa schimbati situatia grea a copiilor defavorizati din mediul rural! Sustineti educatia lor si haideti sa-i ajutam sa mearga la scoala! Este cea mai simpla metoda de a dona si in plus, este gratuita!

Ce trebuie sa faceti?

Daca ati realizat venituri doar din salarii descarcatiformularul 230 precompletat de aici.
Daca ati obtinut venituri si din alte surse decat salariul, puteti descarca formularul 200 precompletat de aici.

Mai multe detalii despre aceasta campanie gasiti pe site-ul nostru: http://www.worldvision.ro/doi-la-suta.php

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.