Apicultorii si cadrele medicale invata despre beneficiile mierii de albine in alimentatie

De Sfintii Constantin si Elena ne-am adunat in satul Valea Mare, Dumesti, judetul Vaslui, unde am desfasurat lectia practica de nutritie adresata fermierilor, medicilor si asistentilor medicali „Nutritie si comportament alimentar in mediul rural – cunostinte, aptitudini si metode de interventie in asistenta primara”.

003 beneficiile mierii de albine în alimentaţie

Intalnirea s-a desfasurat in aer liber, in stupina, si a reunit 40 de participanti: apicultori din comunele Todiresti, Rafaila si Dumesti, beneficiari ai proiectelor de dezvoltare economica World Vision si medici si asistenti medicali. Acestia din urma au putut completa informatiile prezentate cu exemple din experienta lor profesionala.

Cei mai multi medici au declarat ca desfasurarea unei campanii de informare despre importanta consumului de alimente sanatoase este absolut necesara, vizand in special importanta folosirii mierii de albine ca inlocuitor al zaharului si al indulcitorilor artificiali. De altfel, Fundatia World Vision Romania a acordat brosuri cu informatii despre valorile nutritive ale mierii de albine si beneficiile consumului regulat al acestui aliment.

004 beneficiile mierii de albine în alimentaţie

 

Lectia a folosit metoda acvariului pentru a aborda tema mai larga a nutritiei cu o detaliere a beneficiilor mierii pentru starea de sanatate. Sesiunea a fost una interactiva, fermierii fiind pregatiti sa adreseze intrebari, sa schimbe idei si sa invete lucruri noi. Mai mult, fermierii au venit cu produsele lor traditionale, realizate in gospodarii si au invitat medicii si cadrele medicale sa deguste din bunatatile pregatite: cas, placinte cu branza, tarte cu visine, cornulete cu branza si prajituri cu miere de albine.

007 beneficiile mierii de albine în alimentaţie

009 beneficiile mierii de albine în alimentaţie

008 beneficiile mierii de albine în alimentaţie