Beneficiarii Centrului Multifunctional fata in fata cu angajatorii doljeni

Saptamana trecuta, in incinta Scolii Speciale „Sfantu Vasile” din Craiova, am asezat la aceeasi masa tinerii beneficiari ai Centrului Multifunctional si potentiali angajatori doljeni*.

Oamenii de afaceri prezenti la eveniment le-au dat tinerilor sfaturi utile la angajare şi, la randul lor, au aflat mai multe amanunte legate de modalitatile prin care statul sustine integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii. 

„Evenimentul de astazi constituie un nou pas in acceptarea tinerilor cu dizabilitati si vulnerabili social pe piata muncii. Initiativa World Vision de a aseza la aceeasi masa tineri si agenti economici a fost primita cu deschidere din ambele parti, de aceea intalnirea a decurs natural. Tinerii si-au insusit sfaturi utile pentru momentul cand se vor prezenta la un interviu, au fost create contacte, iar angajatorii au fost receptivi in a accepta ca si un tanar cu dizabilitati poate fi angajatul ideal la locul de munca potrivit”, aprecizat Luminita Cirloganescu, coordonator al Centrului Multifunctional din Craiova.

„Consider ca aceasta idee de a aduce angajatori la întalnire de azi a fost foarte buna pentru noi, tinerii. Am avut posibilitatea sa interactionam direct cu angajatorii si sa aflam, astfel, ce asteptari au de la noii angajati. Este o intalnire care ne-a deschis orizontul spre piata muncii. Angajatorii ne-au determinat sa ne schimbam mentalitatea si sa fim mereu optimisti si increzatori in propriile forte”, a marturisit unul dintre beneficiarii World Vision.

„O usa deschisa spre angajare” este sloganul sub care World Vision Romania vorbeste comunitatii – inclusiv autoritatilor locale si mediului de afaceri – despre importanta acceptarii si integrarii pe piata muncii a tinerilor cu dizabilitati sau vulnerabili social.

 

*etapa a treia din cadrul campaniei „O usa deschisa spre o viata mai buna”, demarata in cadrul proiectului ”Centrul multifunctional, o sansa pentru viitorul copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din regiunea Nord-Vest, Sud – Est si Sud-Vest Oltenia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.