Campanie de prevenire a traficului de ființe umane la Negresti, Vaslui

In perioada 4-13 iunie 2013 în orasul Negresti, 30 de tineri beneficiari ai proiectului A.R.T. (Youth are Aware, Raise their Voice and Take Action Against Human Trafficking), au creat Campania de prevenire a traficului de fiinte umane: Un OM alege, un SCLAV se supune. O persoana devine marfa atunci când este traficata… Oamenii nu sunt de vanzare.

In cadrul aceste campanii s-au desfasurat 7 sesiuni de informare pe tema traficului de fiinte umane, la care au participat 415 elevi din Negresti. De asemenea, au fost distribuite 3000 de pliante informative.

DSC_8856

Initiativa pentru aceasta actiune le-a revenit exclusiv  acestor  tineri din grupul A.R.T. Pretextul a fost dat de concursul de creație desfăşurat in martie de Biroul Zonal Iasi&Vaslui al World Vision Romania. Cu acest prilej, elevii din Grupul A.R.T. au concurat cu desene, filmulete video, prezentari power point sau chiar poezii de prevenire a traficului de fiinte umane. Toate au fost folosite acum ca materiale de suport in cadrul campaniei.

“Experienta a fost una noua pentru mine, intrucat nu am mai fost pusa in aceasta situatie, iar spre surpriza mea, am avut parte de un feedback pozitiv din partea persoanelor carora le-am împartit pliantele. Faptul că reactia oamenilor a fost una pozitiva mi-a dat incredere in propriile puteri si, in acelasi timp am constientizat ca munca noastră nu este in zadar. Tind sa cred că impactul a fost unul bun si consider ca ar trebui sa continuam astfel de activitați.” a declarat Ana Maria, membra a grupului A.R.T.