Cartile care ne-au influentat copilaria

YoutubeCare sunt cartile care v-au marcat copilaria? Cu siguranta va mai amintiti acele carti care v-au tinut cu sufletul la gura, pe care cu greu le-ati lasat din mana si fara de care nu va puteti imagina copilaria.

Jovi, editor principal la site-ul www.filme-carti.ro,  a enumerat 4 din cartile copilariei, care cu siguranta va trezesc si voua amintiri frumoase. Iata ce scrie Jovi:

 ” 1. Robinson Crusoe, de Daniel Defoe sau copilăria adevărată. Să nu credeți că am trecut prin copilărie fără să fiu fascinat de cărțile lui Jules Verne, Michel Zevaco, Karl May sau de Cireșarii lui Constantin Chiriță. Nu, mi-au plăcut, le-am colecționat sau le-am împrumutat, le-am citit și recitit, le-am lăudat și recomandat mai departe. Nimic nu s-a comparat însă cu ”Robinson Crusoe”, o carte pe care am divinizat-o și pe care am pus-o mereu în topul celor mai bune cărți citite de mine în această viață.

Este cartea care vă poate determina condiția de supraviețuitor, care ne poate sfătui că nu e nimic sfârșit până la final, că oriunde și în orice împrejurări vă aflați nu trebuie să disperați, ci trebuie să vă construiți abil și atent voința de a supraviețui. Nu e nicio mirare că, peste ani, unul dintre filmele mele preferate a fost și a rămas ”Cast Away” sau că v-am prezentat aici recenzia filmului ”Robinson Crusoe” (1954), de Luis Bunuel.”

Aflati de aici care sunt celelalte 3 carti.

Iti multumim mult, Jovi ca esti alaturi de noi in campania ”Cu o carte schima o viata” !