Copiii din programul „Donator de viitor” se joaca de-a teatrul

In aceasta primavara, 26 de copii de la o scoala dintr-o comuna doljeana participa la un proiect de poveste. Care se numeste chiar asa – „Povestea mea” :-). Acest proiect, care ii invata pe copii cum sa-si spuna parerea si sa se implice in comunitate prin intermediul teatrului, se desfasoara in mai multe etape si face parte din programul „Donator de viitor” – mai multe detalii despre proiect aflati aici: http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor-1.

o zi la lucru

In prima etapa, copiii participa la workshopuri de teatru in cadrul carora se folosesc ca metode de lucru jocul şi joaca, relationarea cu cei mici avand loc prin intermediul exercitiilor de improvizatie ale Violei Spolin, combinate cu elemente de pantomima. Prin aceasta modalitate copiii sunt ajutati sa acumuleze experiente, notiuni, abilitati si instrumente de comunicare ce vor avea rol in dezvoltarea lor ulterioara. In plus, copiii sunt incurajati sa povesteasca despre viata, trairile, gandurile si visele lor. In partea a doua a proiectului, se va scrie o piesa de teatru inspirata din povestile si experientele de viata impartasite de copii. In ultima etapa, va fi pus in scena spectacolul de teatru propriu-zis, jucat in intregime de catre copiii participanti la proiect. Ulterior, spectacolul se va juca in diferite locatii din Craiova pentru a atrage atentia asupra situatiei in care se afla copiii de la sate.

exercitiu de teatru

Coordonatorii proiectului sunt Luiza Stanescu – actrita, absolventa a Departamentului de Arta Teatrala din Craiova si a studiilor de masterat de la Academia de Teatru din Malmo, Suedia si Petre Diamantu –actor, absolvent al facultatii si al masteratului din cadrul Departamentului de Arta Teatrala din Craiova.

Proiectul este sustinut de campania UBISOFT, un partener de lunga durata al World Vision Romania, carora le multumim ca astern de fiecare data un zambet pe chipul copiilor din proiectele fundatiei!

Activitatile proiectului ,,Povestea mea” pot fi urmarite si pe pagina de facebook si blogul proiectului:

http://mystoryromania.weebly.com/blog-my-story-romania.html
https://www.facebook.com/mystoryromania?hc_location=timeline