Cum se acorda primul ajutor

 

Saptamana trecuta, bursierii proiectului „Vreau in clasa a noua”,  Dolj au invatat sa acorde primul ajutor!  Desfasurat sub forma unui curs, ”O viata poate depinde de tine!”, participantii au invatat sa acorde primul ajutor si sa foloseasca corect numarul 112. 

„Am lansat aceasta campanie datorita celor 9.000.000 de apeluri false la 112, inregistrate in prima jumatate a anului 2011. Practic 73% din totalul apelurilor la numarul de urgenta 112 au fost apeluri abuzive si au intarziat uneori sosirea echipajelor de interventie rapida. In acelasi timp, este vital ca oamenii sa stie sa acorde primul ajutor pana la sosirea echipajelor medicale.” a spus Leonard Sonei, manager zonal Asociatia React.

Bursierii World Vision au aflat ca dureaza 3 minute ca o persoana aflata in stop respirator sa moara, 10 minute pana la sosirea ambulantei si mai putin de 1 minut pana la deschiderea cailor respiratorii printr-o manevra de prim ajutor.

„Mi-a placut foarte mult ca am invatat ceva extrem de important si folositor. Oricand si oriunde poti asista la o situatie de urgenta si trebuie sa fii pregatit sa reactionezi. Poti chiar sa salvezi viata persoanei aflate in pericol!”, a spus Madalina Cojocaru, eleva in clasa a XII a si bursiera „Vreau in clasa a noua”.

”O viata poate depinde de tine!” este o initiativa ce face parte din campania de informare si educare publica organizata de catre Asociatia React si Vodafone Romania in parteneriat cu SMURD, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Sanatatii.

Invatati si voi sa acordati primul ajutor, poate intr-o zi, veti salva o viata. Cititi despre acordarea primului ajutor aici!