Inchidere oficiala a proiectului ”Alege Scoala” la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel 

Marti, 23 iulie, la Patriarhia Romana a avut loc Festivitatea de inchidere la nivel national a proiectului Alege Scoala!. Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la eveniment au participat domnul Remus Pricopie, ministrul educatiei, doamna Prof. dr. Ella Stefan, Director OI POSDRU, Pr. Dr. Constantin Naclad, manager de proiect, Catalin Andrew Popa, director national al Fundatiei World Vision.

Iata cum putem transpune in cifre cei patru ani de proiect:

  • 29.207 copii elevi cu risc de parasire timpurie a scolii si delincventi juvenili au participat la activitatile proiectului Alege Scoala!
  • activitatile proiectului Alege Scoala! au insumat 247 de sesiuni de formare de care au beneficiat 3.206 de persoane (preoti si profesori de religie)
  • s-au organizat cel putin 9.618 lectii de cateheza in cadrul ‘’Scolii de duminica’’
  • au avut loc 235 tabere de creatie pentru 9.618 de copii
  • s-a organizat un concurs national desfasurat in 4 etape pentru toti cei 29.207 de copii implicati in proiect

 “Noi de fapt suntem aici sa sarbatorim nu un proiect, nu un succes, ci o determinare de a face o diferenta in viata unor copii, pentru care pana mai recent, potentialul viitorului lor era destul de redus, multi dintre ei necunoscand lumea din afara satului lor si pentru care scoala nu era de importanta. Flacara interesului lor exista. Ei sunt doritori si dornici sa invete, dar au nevoie de ajutor”, a declarat Catalin Andrew Popa, director national al Fundatiei World Vision Romania.     

La finalul festivitatii de inchidere a Proiectului „Alege Școala!”, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe toti cei care au sprijinit implementarea proiectului. „Multumim mai intai lui Dumnezeu pentru aceasta experienta binecuvantata. Trebuie ca predica din Biserica sa fie tradusa in proiecte educationale, social filantropice pentru toate varstele, dar mai ales pentru copii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.