Incredibila poveste de succes a unei tinere de etnie roma

poveste gaborita cluj

Va prezentam povestea impresionanta a unei foste bursiere World Vision Romania de etnie roma care ajuns cunoscuta la nivel national dupa ce site-ul stiridecluj.ro  a publicat un articol despre viata ei si greutatile prin care a trecut pentru a-si continua scoala.

Ea a luptat si s-a opus legilor care guverneaza etnia roma de sute de ani, reusind sa ”rupa lanturile” care o tineau legata de familie, o familie care voia sa o marite de la 14 ani.

Sonia Isztojka are acum 23 de ani si a absolvit printre primele o facultate din California, SUA. Povestea ei este una incredibila, mai ales ca vorbim despre un copil de 14 ani care a ales ca fuga de acasa pentru a merge la scoala si care a locuit, pe rand, la un orfelinat in Cluj-Napoca si apoi prin internate scolare, in SUA.

‘’Eu de cand eram mica mi-am dorit sa merg la scoala, sa devin o profesoara, sa fac facultate. Asa ca dorinta asta mi-am pastrat-o in inima si voiam sa urmez visul asta.

” Organizatia World Vision m-a sponsorizat sa merg la liceu si intre timp ce mergeam acolo am cunoscut o profesoara, Rita Buruian, care a ajuns sa predea la liceul adventist din Oklahoma. Cu ea am pastrat legatura pe internet si mi-a zis daca nu vreau sa ma duc acolo la liceu. Habar nu avem cum o sa merg si cum va fi, dar i-am spus ca, daca Dumnezeu va deschide o cale, o sa merg.

Imi trebuiau niste bani pentru pasaport, iar unul dintre profesorii mei m-a ajutat.  Acesta a fost un alt ajutor neasteptat.”

Cititi intregul articol aici si aflati cum a reusit sa-si termine cu succes studiile in Statele Unite al Americii si care a fost reactia familiei cand s-a intors in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.