Isi mai doresc tinerii sa devina fermieri?

Ferma Bunesti 3 - 1800 

Credeti ca tinerii mai sunt interesati sa urmeze un liceu agricol? Isi mai doresc ei sa devina fermieri?

  • Romania are nevoie de tineri profesionisti, bine pregatiti si dedicati, pentru a depasi etapa agriculturii de subzistenta
  • In prezent, mediul rural romanesc se confrunta cu somaj de masa, lipsa de profesionisti in agricultura si un nivel scazut de educatie. Aceasta tendinta poate fi corectata prin educatie de calitate si parteneriate intre stat si sectorul privat

La sfarsitul lunii februarie am lansat la Cluj o dezbatere natională privind reforma invatamantului preuniversitar agricol si am propus statului roman sa se implice in acest efort, alaturi de actorii din mediul privat.

Specialisti din domeniul agricol s-au reunit la dezbaterea „Agricultura si dezvoltarea rurala 2014 – 2020: O sansa pentru tinerii din mediul rural”, prima dintr-o serie de patru evenimente desfasurate la nivel national in urmatoarele trei luni.

„Lipsa de profesionalizare in meseriile agricole face ca statutul de agricultor sau fermier în Romania sa fie astazi considerat inferior si indezirabil pentru tineri. O schimbare de mentalitate ar trebui sa inceapa in perioada copilariei, astfel încat tineri competenți sa aleaga in cunostinta de cauzã invatamantul si o cariera in agricultura si dezvoltare rurala”, a declarat Crenguta Barbosu, Manager Program Național Agricultura si Dezvoltare Rurala – World Vision România.

Ne propunem ca la incheierea perioadei de dezbateri sa insumam mai multe concluzii ce vor constitui punctele de pornire pentru dezvoltarea si promovarea invatamantului profesional si tehnic cu profil agricol, pentru ca tinerii sa fie din nou atrasi catre acest domeniu.

SONY DSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.