Mars impotriva violentei – Elevii vor sa se bucure de siguranta!

 

DSC_2508

Atunci cand un grup de copii organizeaza un mars impotriva violentei, stau de vorba cu primarul, cu un reprezentant al Politiei Locale si cu preotul din sat despre acest subiect, putem spune ca au facut un pas inainte spre rezolvarea problemei si ca suntem mandri de ei.

 70 de elevi ai Scolii Gimnaziale „Cotofenii din Dos”, ”s-au inarmat” cu pancarte, tricouri inscriptionate si voci puternice, pentru a transmite mesaje precum: „Stop violentei”,” Fii inteligent, nu fii violent”, „Fii tolerant, nu fii arogant”. Elevii s-au facut auziti si de catre autoritatile locale: pentru cateva minute au scandat in fata Primariei din comuna si au primit indemnuri din partea primarului si agentului de politie  dar au trecut pe la biserica si au vorbit cu preotul despre cum iti poti iubi si ocroti aproapele.

 „Pentru mine marsul a fost ceva unic. O asemenea activitate nu a mai avut loc pana acum in comuna mea si ma bucur ca a atras atentia comunitatii.  Imi place ca am reusit sa scoatem din casa multi oameni care au fost atenti si interesati de actiunea noastra”, a spus Mihaela Preduță, eleva in clasa a VIII – a, Scoala Gimnaziala „Cotofenii din Dos”.

In cadrul proiectului „Impreuna impotriva violentei”, au mai avut loc sesiuni de informare cu elevii si parintii acestora cu privire la prevenirea si combaterea violentei, realizarea de ateliere de lucru in cadrul carora elevii si-au putut exprima prin desen propria perceptie asupra efectelor negative ale violentei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.